Сьогодні у Львові відновлять рух тролейбусів — чому трамваї курсували, а вони ні

Сьогодні у Львові відновлять рух тролейбусів — чому трамваї курсували, а вони ні.

Сьогодні у Львові відновлять рух тролейбусів — чому трамваї курсували, а вони ні. Фото: lvivelectrotrans.com.ua

Транспорт та інфраструктура
15 грудня 2022 07:57

Унаслідок нещодавньої негоди у Львові обледеніла уся контактна мережа електротранспорту, а це понад 270 кілометрів дротів. Трамвайні маршрути відновлили швидше, а тролейбуси не курсують ось уже кілька днів. Відновити роботу «рогатих» планують сьогодні, 15 грудня. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як пояснили у Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс», для механічного очищення тролейбуса потрібно вдвічі більше часу, оскільки у нього два контактних проводи. Зокрема, «спецчастини» у трамвая та тролейбуса мають різне місце розташування. У трамвая – це колія, а у тролейбуса усі спецчастини фізично є на контактній мережі і вони теж заледеніли. 

«Попри механічну очистку, до цього процесу «залучені» трамваї та тролейбуси. Тобто вже четверту добу разом із працівниками, які сплять по 2-3 години, наші «ветерани» тролейбуси та трамваї «палять» лід. Тут слід розуміти, що трамвай важчий та має більше шансів «зловити» контакт через колію. Тоді як тролейбус легший, а, найосновніше, має мати повний контакт із двома дротами контактної мережі одночасно. Ось тому трамвайні мережі очистили швидше», – розповыла  речниця «Львівелектротрансу» Ольга Бачинська.

За словами керівника управління транспорту Львівської міської ради Ореста Олеськіва, відновлювати рух тролейбусних маршрутів розпочнуть сьогодні, 15 грудня.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах