У центрі Львова збудують торгово-офісний центр з громадським простором

У центрі Львова збудують торгово-офісний центр з громадським простором

У центрі Львова збудують торгово-офісний центр з громадським простором Фото: AVR

Транспорт та інфраструктура
03 сiчня 2023 13:45

У центрі Львова в межах площі Галицької та вулиці Нижанківського збудують 6-поверховий торгово-офісний центр з громадським простором. Частина вулиці Нижанківського стане пішохідною.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Йдеться про ділянку площею 0,1 гектара, що розташована у межах вулиці Нижанківського, площі Галицької, 15 та проспекту Шевченка, 3. На цій території нині є залишки фундаменту, а ділянка закрита парканом.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, ініціатор розроблення детального плану території – ТзОВ «Кіносвіт» – розробив попередню концепцію розвитку цієї зони. Тут планують збудувати будівлі зі змінною поверховістю від 2 до 6 поверхів. Частину ділянки планують передбачити під громадський простір, пише zaxid.net.

У центрі Львова збудують торгово-офісний центр з громадським просторомУ центрі Львова збудують торгово-офісний центр з громадським простором Фото: AVR

«Основою концепції є ідея не забудовувати територію повністю, а залишити кордонер, де зробити зелений простір. У самій будівлі могли би бути офіси, громадські заклади, заклади харчування тощо», – сказав Антон Коломєцев.

Він зазначив, що на вулиці Нижанківського не передбачається житлова забудова, а саму вулицю планують зробити пішохідною.

Зараз концепцію розвитку території на вул. Нижанківського, площі Галицькій, 15 та просп. Шевченка, 3 виставили на громадські консультації, які триватимуть до кінця року. Після цього депутати зможуть прийняти ухвалу про розроблення детального плану території. У процесі розроблення ДПТ у попередню концепцію забудовника вноситимуть зміни, а остаточний проект винесуть на громадські слухання. Після цього депутати ЛМР ще мають затвердити ДПТ.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах