Львів продовжив програму молодіжного кредитування житла до 2027 року

Львів продовжив програму молодіжного кредитування житла до 2027 року

Львів продовжив програму молодіжного кредитування житла до 2027 року Фото: iPress

Транспорт та інфраструктура
14 березня 2023 17:48
Автор: Юрій Богун

На сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу «Про затвердження Міської цільової програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян, зареєстрованих на території Львівської міської територіальної громади на 2023 - 2027 роки». Про це повідомив начальник управління житлового господарства Владислав Іванов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Для забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян, які зареєстровані на території Львівської міської територіальної громади, через надання цільових кредитів на будівництво (придбання) житла, у нас вже довший час успішно діє відповідна Міська програма. Відтак пропонуємо продовжити термін її дії на наступні 5 років, тобто до 2027 року», - доповів Владислав Іванов.

За його словами, кредит надається молодим сім'ям та одиноким громадянам на будівництво і придбання житла терміном до 30 років, але не більше ніж до досягнення старшим з подружжя пенсійного віку. Власний внесок складає 6% від розрахункової вартості. Пільговий кредит надається один раз.

Право на отримання кредиту на будівництво (придбання) житла мають сім’ї та одинокі молоді громадяни, які відповідно до законодавства України визнані такими, які потребують поліпшення житлових умов, перебувають на квартирному (кооперативному) обліку у Львівській міській раді або включені до відповідних списків для отримання житла у межах населених пунктів Львівської міської територіальної громади як такі, які потребують поліпшення житлових умов, які зареєстровані у Держмолодьжитлі, були включені до списку кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво і придбання житла за рахунок коштів бюджету Львівської міської територіальної громади до досягнення 35 років включно.

Сім’ї (батько/мати) та одинокі молоді громадяни, які були включені до списку кандидатів на отримання пільгового довготермінового кредиту та досягли граничного віку – 35 років включно, мають право на отримання  кредиту до настання 40 років включно.

Відповідно до прийнятої ухвали, департамент житлового господарства та інфраструктури подавати пропозиції до бюджету Львівської міської територіальної громади на відповідні роки щодо коштів для виконання Міської цільової програми забезпечення житлом молодих сімей та одиноких молодих громадян Львівської міської територіальної громади на 2023 – 2027 роки.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/youth-policy/295495-misku-prohramu-molodizhnoho-kredytuvannia-na-prydbannia-zhytla-prodovzhyly-do-2027-roku

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах