Депутати погодили будівництво підземного паркінгу на площі Міцкевича у Львові

Депутати погодили будівництво підземного паркінгу на площі Міцкевича у Львові.

Депутати погодили будівництво підземного паркінгу на площі Міцкевича у Львові. Фото: galinfo.com.ua.

Транспорт та інфраструктура
26 травня 2023 14:04

Депутати Львівської міської ради погодили детальний план території в районі площі Міцкевича, що передбачає будівництво підземного паркінгу під площею та реорганізацію руху в центрі міста. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Згідно з ДПТ, що охоплює площу 1,66 гектара, під пам’ятником Адаму Міцкевичу в центрі Львова збудують однорівневий підземний паркінг на 40 місць. Заїзди та виїзди з паркінгу облаштують із обох сторін пам’ятника Міцкевичу. Крім цього, сміттєві контейнери, що зараз розташовані на площі, замінять на підземні. 

Саму площу Міцкевича реконструюють та зроблять пішохідною, а також змінять організацію дорожнього руху. Зокрема одну зі смуг руху ліквідують і перенесуть як додаткову перед пам’ятником. Поблизу наявного підземного переходу, який планують зберегти, мають облаштувати й наземний перехід в рівень із проїзною частиною. На тій частині площі, що стане пішохідною, створять відпочинкову зону з лавками та озелененням. 
 
Зазначимо, що за розробкою детального плану в районі площі Міцкевича до Львівської міськради звернулося ТзОВ «Центр розвитку нерухомості», що будує поруч 25-метровий готель. Тепер компанія має звернутися до мерії щодо зміни цільового призначення ділянки під паркінг та отримати містобудівні умови та обмеження. Будівництву мають передувати комплексні археологічні дослідження.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах