За перший день з безготівковою оплатою в автобусах у Львові виявили 42 безквиткових пасажири

За перший день з безготівковою оплатою в автобусах у Львові виявили 42 безквиткових пасажири

За перший день з безготівковою оплатою в автобусах у Львові виявили 42 безквиткових пасажири Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
07 червня 2023 18:00
Автор: Юрій Богун

На трьох маршрутах, в яких 5 червня можна здійснити безготівкову оплату у Львові, за день було 16 165 пасажирів. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З них за проїзд готівкою розрахувались 71,9%, отримавши від водія одноразовий квиток. 25,4% — це пільговики, що скористалися ЛеоКартою. Натомість 2,6% пасажирів скористалися банківськими картками при оплаті за проїзд — це 427 осіб.

Також є перші результати роботи контролерів, що працювали на автобусах №1А, 3А та 10. Працівники ЛКП «Львівавтодор» виявили 42 особи, які хотіли скористатися пільговим проїздом, але не мали на це підстав. Поки таких пасажирів не штрафують, але після впровадження е-квитка повністю, їм загрожуватиме штраф. Тому на підприємстві наголошують, що важливо пасажирам пільгових категорій оформити ЛеоКарт, щоб безперешкодно мати змогу користуватись правом пільгового проїзду.

Нагадаємо,на трьох автобусних маршрутах у Львові у тестовому режимі запрацювала безготівкова оплата. Відтак, пасажири автобусів №1А, 3А та 10 зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи телефоном з NFC, або звично – готівкою. На етапі тестування тариф за проїзд залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати. Тестуватимуть систему орієнтовно місяць – до 30 червня. Після цього безготівкову оплату впроваджуватимуть і на інших маршрутах. На період тестування на лініях працюватимуть контролери. На цьому етапі вони не штрафуватимуть пасажирів, а проводитимуть роз'яснювальну роботу.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах