На території львівської лікарні монтують модульний діагностичний центр за 3,5 мільйона євро

На території львівської лікарні монтують модульний діагностичний центр за 3,5 мільйона євро.

На території львівської лікарні монтують модульний діагностичний центр за 3,5 мільйона євро. Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
23 червня 2023 08:59

На території лікарні святого Луки Першого Територіального медичного об'єднання Львова монтують модульний діагностичний центр. Це буде одноповерхова будівля загальною площею 400 метрів квадратних, де надаватимуть усі види невідкладної діагностики. Вартість проекту – 3,5 мільйона євро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мобільний діагностичний центр складатиметься з кількох споруд, зокрема, лікарняних, технічних і санітарно-побутових приміщень, призначених для надання медичних послуг.

За словами директора лікарні святого Луки Василя Трунквальтера, модульний центр працюватиме як повноцінне діагностичне відділення і допомагатиме всім пацієнтам, які звертатимуться до лікарні і будуть потребувати обстеження. Там буде МРТ, УЗД, рентген-діагностика, ендоскопічна, офтальмологічна, кардіологічна, терапевтична, хірургічна діагностики та інші.

«Наша лікарня приймає велику кількість пацієнтів: і мешканців міста, і переселенців, і поранених українців. Це модульне містечко дозволить збільшити наші можливості в діагностиці і приймати ще більшу кількість пацієнтів, яким потрібна допомога», – повідомив Василь Трунквальтер.

Зазначимо, що на Львівщині є три комунальні заклади, які мають МРТ і обстеження, на яких за скеруванням лікаря є безкоштовні: Львівський обласний клінічний діагностичний центр, лікарні св. Луки і Новояворівська міська лікарня ім. Юрія Липи. 

Вартість проекту модульного діагностичного центру – 3,5 мільйона євро. Його фінансує німецька компанія GIZ у межах співпраці з Першим медичним об’єднанням Львова.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах