У Львові учні можуть безоплатно їздити у міських автобусах увесь рік

У Львові учні можуть безоплатно їздити у міських автобусах увесь рік.

У Львові учні можуть безоплатно їздити у міських автобусах увесь рік. Фото: city-adm.lviv.ua

Транспорт та інфраструктура
07 липня 2023 17:08

У Львові для школярів запровадили безоплатний проїзд в міських автобусах впродовж усього року. Відповідне рішення затвердили на сесії міськради. Відтак, відтепер учнівська ЛеоКарт діє цілий рік в автобусах, трамваях та тролейбусах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Раніше, нагадаємо, у Львівській громаді пільговий проїзд для учнів зберігався цілий рік тільки в електротранспорті. Натомість, безоплатний проїзд у міських автобусах діяв лише впродовж навчального року.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило зауважив, що до впровадження безготівкової системи оплати проїзду на усіх міських маршрутах, учнівський квиток також буде чинним для безоплатного проїзду в усіх видах громадського транспорту. Однак, закликає учнів, які користуються громадським транспортом, але ще не мають ЛеоКарт, не зволікати та оформляти транспорту картку. Адже планується, що безконтактна форма оплати запрацює на усіх видах громадського транспорту у Львові до кінця літа.

«На цьому етапі ми будемо лояльними до учнів, які ще не мають ЛеоКарт. Контролери та водії маршрутів будуть заохочувати їх виготовляти транспорті картки.  Тому вкотре закликаємо батьків тих учнів, хто їздить у громадському транспорті, але ще не має картки, оформити її в цей перехідний період. Бо в перспективі ми вже цілком відмовлятимемось від будь-яких посвідчень. І пільговики користуватимуться пільгами у громадському транспорті виключно на основі транспортної картки ЛеоКарт», - зазначив Олег Забарило.



Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах