У приміських маршрутках на Львівщині зросла вартість проїзду

У приміських маршрутках на Львівщині зросла вартість проїзду.

У приміських маршрутках на Львівщині зросла вартість проїзду. Ілюстративне фото: t.me/DepTrDMR

Транспорт та інфраструктура
02 листопада 2023 08:44

Перевізники підняли вартість проїзду у приміських та міжміських маршрутках на Львівщині. Ціни на проїзд подекуди зросли до 40%. Перевізники ж пояснюють свої дії подорожчанням пального та впровадженням електронного квитка. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Голова ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» Іван Велійка розповів Zaxid.net, що вартість проїзду на приміських та міжміських маршрутах почала зростати ще з вересня. Кожен перевізник самостійно вирішував, коли і на скільки піднімати ціну.

«Усі разом не піднімають, все відбувається поетапно. Це пов’язано з об’єктивними причинами росту вартості пального. Однією з причин є впровадження електронного квитка на приміському та міжміському транспорті», – каже Іван Велійка. 

З його слів, мінімальна варість поїздки в першій зоні зросла з 20 до 25 грн. Далі кожне підприємство самостійно регулює вартість одного кілометра.

«Якщо чесно, то вартість проїзду має бути піднята не на 40%, а більше ніж на 100%. Але була така домовленість: щоб не збурювати громадську думку, була попередня узгоджена позиція, що підприємства піднімають ціну від 15 до 25% – кому як виходить. Підняття на 40% – це, напевно, одиничні випадки», – додав керівник громадської організації.

Начальник управління транспорту та зв’язку Львівської обласної військової адміністрації Степан Рудницький нагадав, що з 2015 року обласна держадміністрація втратила повноваження встановлення граничних тарифів для перевізників, з того часу перевізники самостійно регулюють тарифи. Водночас, Львівська обласна військова адміністрація залишає за собою певні контролюючі функції, у випадку порушень – звертається до Антимонопольного комітету України.

Також посадовець закликав пасажирів повідомляти в Львівську обласну військову адміністрацію про підвищення тарифів на обласних маршрутах для реагування на можливі порушення.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах