Для бездомних у Львові курсуватиме соціальний автобус

Для бездомних у Львові курсуватиме соціальний автобус.

Для бездомних у Львові курсуватиме соціальний автобус. Ілюстративне фото: adm-km.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
11 грудня 2023 16:17

Аби допомогти людям, які з певних причини втратили домівки, у Львові запровадили нову ініціативу. Тепер щотижня упродовж зими автобус безоплатно возитиме бездомних людей до закладів, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних послуг. Це і харчування, і медичний огляд, і санітарно-гігієнічні послуги та можливість отримати одяг чи взуття.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Враховуючи зимовий період і також те, що в нас є як комунальні, так і іншої форми власності заклади, які надають соціальні послуги бездомним, пропонуємо раз на тиждень впродовж грудня-лютого безкоштовно возити їх до тих місць, де вони зможуть отримати соціальні та інші послуги», – пояснив в. о. керівника управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Уже цієї п’ятниці, 8 грудня, автобус повезе бездомних людей до «Оселі» у Винниках, де вони зможуть отримати весь комплекс соціальних та інших послуг. Про це детальніше буде повідомлено додатково.

Зазначимо, що на території Львівської громади є кілька центрів як комунальної, так й інших форм власності, які надають необхідні для бездомних людей послуги, серед яких: Філія соціальної роботи з бездомними Комунальної установи змішаного типу Львівський міський центр соціальних послуг та реабілітації «Джерело», Львівська міська громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», «Дім милосердя» згромадження братів Альбертинів Львівської Архідієцезії Римсько-Католицької церкви та інші.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах