13 січня у Львові працюватимуть локації збору новорічних ялинок: адреси

13 січня у Львові працюватимуть локації збору новорічних ялинок: адреси.

13 січня у Львові працюватимуть локації збору новорічних ялинок: адреси. Ілюстративне фото: Юрій Богун.

Транспорт та інфраструктура
12 сiчня 18:16

Вже традиційно після завершення різдвяних свят у Львові розпочинають діяти централізовані пункти збору ялинок для того, аби мешканці могли здати їх на утилізацію. Із зібраних хвойних зроблять компост – органічну підживку, яка в майбутньому використовується для удобрення землі під час висадки дерев або квітів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Різдвяний цикл свят цьогоріч закінчився швидше, тому збір ялинок починаємо швидше. Управління з питань поводження з відходами спільно з ЛКП «Зелене місто» та ЛКП «Зелений Львів», як і торік, організували централізовані пункти збору ялинок. Шість локацій працюватимуть 13 січня. Відзначу, що ялинки – це зелені відходи, а не тверді побутові, тому їх необхідно правильно та з користю утилізувати», – розповідає начальник відділу комунікації і просвітництва управління з питань поводження з відходами Роман Яцикович

Відтак залишити хвойні мешканці Львова можуть біля контейнерних майданчиків за адресами:

  • вул. Виговського, 34 (На майданчику біля Залізничної РА) - 13 січня;
  • вул. Володимира Великого, 14а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай») - 13 січня;
  • вул. Хоткевича - вхід в парк імені Папи Римського Івана Павла II, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці - 13 січня;
  • вул. Татарська, 4-8 (біля контейнерного майданчика) - 13 січня;
  • вул. Грабовського, 2 (біля контейнерного майданчика) - 13 січня;
  • вул. Шафарика, 16 – 13 січня.

Також мешканці громади можуть самостійно привезти хвойні на станцію компостування, що на вул. Пластова, 13, в ЛКП «Зелений Львів», за адресою вул. Замарстинівська, 167а, або ж привезти на ЛКП «Львівспецкомунтранс» на вул. Жовківська, 18. Привозити ялинки можна в робочі дні - з понеділка по п’ятницю, з 09:00 до 16:00 год.

Як пояснює начальниця відділу організації роздільного збору харчових відходів ЛКП «Зелене місто» Наталя Сеник, ялинку потрібно приносити без жодних прикрас, і пакувального матеріалу – шнурків, дротів, поліетиленових кульків. Із хвойних виготовлятимуть компост.

«Компост – органічна підживка, яка в майбутньому використовується для удобрення землі під час висадки дерев або квітів, овочів, фруктів тощо. Компост часто купують приватні садиби, а також наш компост став помічним при висадці дерев та кущів у Львові. Нагадаю, що минулого року ми отримали на утилізацію 29 тонн ялинок. Загалом наша компостувальна станція переробляє всі органічні відходи, роздільно зібрані мешканцями та різними структурами міста. Це харчові продукти, гілля, листя», - розповіла Наталя Сеник.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах