В офісах Львівської громади з’явилися контейнери для відпрацьованих акумуляторів і батарейок

В офісах Львівської громади з’явилися контейнери для відпрацьованих акумуляторів і батарейок.

В офісах Львівської громади з’явилися контейнери для відпрацьованих акумуляторів і батарейок. Фото: Офіс Львівської громади у Рясне-Руському

Транспорт та інфраструктура
22 сiчня 09:09

В офісах Львівської громади з’явилися контейнери для відпрацьованих акумуляторів та батарейок. Це спеціальні бокси, об'ємом 13 літрів, які призначені для безпечного зберігання такого виду відходів. У цих мобільних пунктах також можна здавати відпрацьовані лампи і термометри.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповідають в офісах громад, мешканці неодноразово цікавились, де можна здавати батарейки та акумулятори. Нерідко свідомі мешканці відвозили такі відходи до міста або ж чекали на екобус, який приїздить у громади у визначені дні. То ж з появою в офісах стаціонарних спеціальних боксів здавати акумулятори чи батарейки стало значно зручніше.

У департаменті міської агломерації нагадують: неправильно утилізовані батарейки швидко руйнуються, а токсичні речовини, які є в їхньому складі, потрапляють у ґрунт та воду. Тож наголошують на важливості правильної утилізації небезпечних відходів.

Нагадаємо, у Львові працюють мобільні пункти збору відпрацьованих небезпечних відходів. Батарейки, ртутні термометри та лампи мешканці Львівської громади можуть здавати у спеціальний Екобус.

Небезпечні відходи (не пошкоджені) безкоштовно приймають лише від мешканців Львівської міської територіальної громади в безпечній тарі. Від одного мешканця приймають до 10 ламп, до 5 термометрів та до 10 кілограмів батарейок.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах