Брюховичі

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Брюховичі — селище міського типу в Україні, підпорядковане Шевченківському району міста Львова.

Складається з кількох масивів забудови серед мальовничих горбів та соснових і мішаних лісів. 

селище Брюховичі — невелика курортна зона на північ від Львова, яка завжди вважалась його "зеленими легенями" (навіть на гербі Брюховичів зображені три ялинки).

Розташовані Брюховичі у зоні Розточчя, на Головному європейському вододілі. Одна з брюховицьких річок — Млинівка — належить до басейну Балтійського моря, а інша — Брюхівчанка — до басейну Чорного моря.

Брюховичі вперше згадуються в історичних документах 1440 року. Згідно з королівською грамотою короля Владислава ІІІ Варенчика, на берегах річки Брюхівчанка було дозволено заселятися "кметям, хліборобам та корчмарям". Протягом всього існування селище було тісно пов'язане зі Львовом і підпорядковувалося міській юрисдикції. Місто отримувало значні прибутки від брюховицьких лісних угідь, папірні, млинів та каменоломень. 

У Брюховичах є декілька готелів та приватних садиб. До площі Ринок можна дістатися за 30-40 хвилин громадським транспортом і 15-20 власним автомобілем. 

Цквинкою Брюховичів є також "Чебуречна" біля озера, яка славиться своїми чебуреками ще з радянських часів. Багато львів'ян приїздять сюди саме для того, щоб ними поласувати. 

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...