На бамбетлі

10.00 - 22.00
Кухня: європейська, галицька

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Бамбетель (від нім. Bankbettel) - жорстка лавка-скриня з деревяною спинкою. В XIX - поч. XX ст. на Галичині в розкладену лаву клали сінник, і на ній спали, водночас часто виконувала функцію скрині.

В звичайному, похмурому прохідному дворі, який носить горду назву "Пасаж Андреоллі" (прохід від Костела Єзуїтів на Площу Ринок) знаходиться кав'ярня, яка вже стала туристичною пам'яткою Львова. 

Меню "На бамбетлі" починається таким текстом:

"Лист жінці Марійці на село. Моя люба Марійцю, я вже ві Львові. Люди тут геть повар'ювали, тіво бамбетлі на яких спала небіжка бабця, повиставляли у світлицю, і на них панство попиває каву. Тому прошу, не пали того креденця, що винесли до стодоли, приїду будемо робити гендель. Твій чоловік Василь"

І справді, відкрили кафе, натягли туди старих бамбетлів, в'язаних подушок, витканих серветок, овечих шкір,пледів, стільців з гнутими ніжками і ...стало затишно, тепло та щиросердно. Тут пахне травами та чаями, тут не курять, музика ненав'язлива, тут нема місця метушні та повсякденним клопотам і негараздам. Як зазначають постійні відвідувачі, “…тут душа здатна відігрітися, розслабитись і відкрити свої самі добрі чакри…”.

Зал невеликий, всього 8 столиків, розрахованих на 2-6 осіб, зонований барною стійкою на дві частини. В теплу пору року діє літній майданчик з тентом. 

В меню - великий вибір чаю, кави та глінтвейни. Фірмові десерти - сирник, гарячі десерти з запечених фруктів, вершкові десерти з фруктами. Також подають легкі закуски.

Фішка - звідси, прямо з кав'ярні, можна відправити дуже оригінальну львівську листівку, заплативши тільки за марку.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...