Львівський історичний музей. Відділ "Літературний Львів І половини ХХ століття"

Рейтинг закладу

5.0
#9
із 16 підприємств у рейтингу категорії Музеї

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
1
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Експозиція відділу Львівського історичного музею, відкрита восени 1992 року. Вона розмістилася у п’ятикімнатній квартирі житлового будинку, збудованого у 1937-1939 рр. Завдання музею - показати літературний Львів початку ХХ ст. в суперечливості політичних подій, соціальних конфліктів на тлі яких боролася, розвивалася література краю. На площі біля 100 кв. м. музейними засобами відображене культурне і літературне життя міста, інтер’єри кімнат відтворюють львівське помешкання початку ХХ ст.
В музеї представлені оригінальні меблі, гравюри, фотографії, живопис, поштівки, афіші тогочасного Львова. Основу склали фонди Львівського історичного музею. Невелика площа продиктувала камерність музею. Чисельність груп відвідувачів обмежуються 15 особами.
Музей діє ще й як своєрідний мистецький салон, є місцем зустрічі творчої молоді та інтелігенції, осередком національно-культурного виховання молоді в кращих традиціях української культури.

Вартість квитка для дітей – 1 грн., для дорослих – 2 грн. Вартість екскурсії – 15 грн. (від 10 – 20 осіб), для учнів та студентів – 10 грн. Вхід та екскурсія для відвідувачів з особливими потребами, пенсіонерів та дітей з сиротинця – безкоштовні.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...