Палац Потоцьких

Рейтинг закладу

1.0
#14
із 16 підприємств у рейтингу категорії Музеї

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
1

Про компанію

Будівництво палацу розпочалось у 1880 р. Палац був збудований у стилі барокового класицизму за проектом французького архітектора Луї Альфонса Рене Доверн'є (Луї д'Оверню, Людвіґа де Верні фр. Louis Dauvergne). Проект модифіковано львівськими архітекторами Юліаном Цибульським та Людвіком Балдвіном-Рамултом і реалізовано під їх керівництвом.

Споруду розміщено на місці невеликої садиби (старого палацу Потоцьких), яка належала роду Потоцьких.

Будівля "Н"-подібна в плані, вікна прикрашені ліпниною, головний вхід має портик, праворуч і ліворуч до його арок ведуть дві під’їзні доріжки. Палац був задуманий для парадних прийомів і зустрічей, все в ньому для цього було передбачено — численні вітальні, широкий двір для карет. Головний фасад від вул. Коперника відокремлюють масивні ковані ворота, з боків два флігелі для сторожа. З боку заднього фасаду палац має терасу, напівкруглі сходинки з балюстрадою спускаються прямо в парк.

Інтер’єр палацу був оформлений в стилі Людовика XVI. Зали Блакитний, Дзеркальний, Червоний... Стіни затягнуті відповідного кольору шпалерами, багато ліпнини, позолоти, каміни, прикрашені позолоченою бронзою, мармуром, живописом. Справжнє захоплення викликає танцювальний зал (дзеркальний) і блакитна вітальня, колишня їдальня графа. Каміни, частково настінний живопис і ліпнина, збереглися до наших днів.

У 2000-х рр. палац Потоцьких передали Львівській галереї мистецтв.

Вартість квитків:

для дорослих: 100 грн.

для дітей і пенсіонерів: 50 грн.

для студентів: 80 грн.

фото: lvivgallery.org.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...