Львівський історичний музей. Відділ "Музей визвольної боротьби України"

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Відділ Львівського історичного музею, що представляє історію визвольних змагань українського народу. Урочисте відкриття Музею відбулося 13 жовтня 2012 року, у дні відзначення 70-річчя Української Повстанської Армії.

Музей розташований у будинку колишнього Стрілецького товариства по вулиці Лисенка 23-а, в південній частині мальовничого Регіонального ландшафтного парку "Знесіння". Саме в приміщенні Стрілецького товариства, відомого також як "Куркове братство", у 1868 р. відбулись установчі збори товариства "Просвіта", а 10 березня 1869 р. організовано перший у Львові Шевченківський концерт.

Наразі експозицію Музею тимчасово розміщено на пл. Ринок, 4. Будинок по вул. Лисенка, 23а зараз на реставрації.

Експозиція Музею у хронологічній послідовності розкриває основні етапи боротьби за Самостійну Соборну Українську Державу, і охоплює період від кінця ХІХ – до початку 90-х рр. ХХ ст. 

Розміщена тут експозиція відображає найвизначніші події в історії України від початку і до 40-х років ХХ століття. Зокрема це бойовий шлях легіону Українських Січових Стрільців, події національно-визвольної революції 1917-1921 рр. в Наддніпрянській Україні та Галичині (УНР, Гетьманат Скоропадського, ЗУНР), Західна Україна у складі Польщі (1929-1939), та в період сталінського режиму 1939- 1941 рр. Експонуються прапори військових формувань та парамілітарних організацій, зброя, військові мундири, мистецькі баталістичні твори, музичні інструменти, театральні костюми артистів українських театрів, документи, скульптурні портрети С.Петлюри, Д.Вітовського, Є.Коновальця, предмети побуту тощо.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...