Регіональний ландшафтний парк "Знесіння"

Рейтинг закладу

5.0
#2
із 7 підприємств у рейтингу категорії Парки

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
1
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Сам парк має площу 312,1 га, проте для регулювання впливу міського оточення і формування єдиного природно-архітектурного ансамблю парку та прилеглих територій виділено охоронну зону площею 473,61 га. Загальна площа парку разом з охоронною зоною - 785,71 га.

На території парку розташовані:

  • - природні ландшафти;
  • - окремі цінні комплекси та об'єкти природи, історії, культури, котрі підлягають особливій охороні, зокрема археологічні знахідки з дохристиянського та значно давніших періодів;
  • - історико-культурні зони (місця визвольних боїв, місця функціонування культурно-освітніх та національних осередків, цвинтар середини XIX століття);
  • - малоповерхова житлова забудова з присадибними ділянками, історична квартальна середньоповерховаа забудова;
  • - музей народної архітектури і побуту "Шевченківський гай"; 
  • - промислова зона (2 активні підприємства, залізнична колія);
  • - заклади освіти, лікувальні установи, церкви, монастирі, спортивні, військові об'єкти, інженерні споруди і мережі.

Рельєф представлений львівськими пагорбами: Стефана, Льва (Лиса або Піщана), Баба (Рід), Хомець. Територія парку розташована неподалік від Головного європейського вододілу, що розділяє Балтійське та Чорне моря. У парку протікають Глибокий і Кривчицький струмки, потік Хомець (усі - притоки Полтви).

На території парку можна побачити рідкісні степові рослини, оголені пісковики та вапняки зі скам'янілими залишками морської фауни, вкриті лісом горби, долини з озерами і струмками.

Позаяк територія парку історично входила до складу приміського села Знесіння, тут є житлова забудова, церкви Вознесіння Господнього та Святого Іллі, колишній костел Святого Войцеха, старий Знесінський цвинтар, фармацевтична фабрика і склозавод. На території парку розташовані також фундамент старої оборонної вежі XIII–XIV століть, доріжки для спуску на гірських лижах. Територія парку належить до категорії земель природоохоронного, оздоровчого, рекреаційного та історико-культурного призначення.

Дирекція парку розташована на вул. Новознесенській, 32.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...