Кафедральний собор Покрову Пресвятої Богородиці

Рейтинг закладу

5.0
#1
із 1 підприємств у рейтингу категорії Православні храми і монастирі УПЦ КП

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
2
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Перший храм на цьому місці зводився ченцями католицького монаршого ордену тринітаріїв на землях, що тоді відносилися до Галицького передмістя. Так, у 1696 році було зведено дерев’яну споруду костелу Миколая з монастирем Тринітаріїв.

Сучасного вигляду храм набув впродовж 1739-1745 років, коли під керівництвом архітектора Казимира Гранацького було зведено кам’яний храм. В 1924-1926 роках храм зазнав капітальної реконструкції, після якої повністю змінився його зовнішній вигляд. Керував цією реконструкцією архітектор Т. Врубель.

Фасад святині розділений пілястрами та карнизами, він увінчується традиційними фронтоном з волютами. Всередині храму – надзвичайно пишна ліпнина та гармонійне різьблення по дереву.

Варто звернути увагу на скульптурне оздоблення церкви Покрови Богородиці, зокрема, на дерев’яний вівтар, автором різьблення якого є знаменитий скульптор Себастьян Фесінгер. Великою цінністю, яка збереглась у храмі, є вівтар Шольц-Вольфовича, виготовлений скульптором Яном Зарембою приблизно у 1595 році.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...