"Кумпель" — ресторани регіональної кухні у центрі Львова.
Ресторани належіть до спільноти ресторанів "Kumpel' Group".
Інтер'єр розроблений у класичних традиціях пабу кінця 19 — початку 20 століття. На стінах можна побачити пивні постери відповідного періоду та пивні костери з різних країн. Родзинкою інтер'єру є мідні чани пивоварні, яка розташована у закладі.
Кухня Кумпель — виключно регіональна, тобто традиційна галицька кухня. Тут можна скуштувати страви, виготовлені за старовинними галицькими рецептами та переписами галицьких господинь. У меню, окрім різноманітних закусок до пива, зуп, риби та гарнірів — великий вибір ковбасок з власної масарні. Окрім того, усі страви виготовляються з натуральних екологічно чистих продуктів.
Пиво, що подається у ресторані — пивоварні "Кумпель", вариться у пивоварні, що знаходиться у самому закладі. Мідні пивоварні чани стоять просто посеред залу.
У ресторані проводяться екскурсії до пивоварні, тому кожен може побачити, як вариться пиво. Усього "Кумпель" робить п'ять сортів. Усі ці сорти варяться за рецептами, що за ними здавна варили пиво у Галичині.
Одною з основних атракцій закладу (що на Винниченка) є так звана "Пивна циця". Це бронзова скульптура, копія Венери Мілоської, яка при певних маніпуляціях з її грудьми видає скляночку пива.
У грудях скульптури є спеціальні сенсори, що дозволяють (якщо правильно торкатися) пиву набиратися у гальбу. "Пивна циця" користується популярністю у львів'ян та туристів.
Графік роботи: з 11.00 до 24.00
Бар та кухня працюють з 11.00 до 23.30