Заклад належить до групи авторських гастрономічних ресторанів "Рестарон".
Ресторан-кнайпа "Mons Pius / Пиво & М’ясо" розмістився у будівлі першого у Львові банку-ломбарду, що успішно діяв аж триста років – до 1940 р. "Mons Pius" перекладається з латинської як "Гора Благодаті".
Будівлі ресторану понад 300 років, з цікавинок тут є майже столітній вітраж Яна Генрика Розена з Вірменського собору, відтворений зі скалок, знайдених у дворику закладу; галерея, яка демонструє пивоварну історію Львова та галерея відомих клієнтів банку: архітекторів, митців, скульпторів, лікарів, політиків.
Основна "спеціалізація" – різноманітне пиво та не менш різноманітне м'ясо. Кнайпа пропонує ексклюзивне розливне пиво Mons Pius, яке розроблене спеціально для цього ресторану (подається тільки у гальбах 0,4 і 1 л). Для любителів м'яса є великикй вибір ковбасок, стейків, ребра та багато іншого. Також у "Mons Pius" готують фірмову банківську липову настоянку (пляшчину-другу можна навіть придбати з собою).
З 9:00 до 12:00 можна замовити "чоловічі" та "жіночі" сніданки.
Кнайпа складається із трьох залів, два з яких – для курців. В теплу пору року в дворику працює літній майданчик.