Львівський академічний духовний театр “Воскресіння”

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Львівський духовний театр "Воскресіння" виник у 1990 році за ініціативи режисера Ярослава Федоришина та групи молодих митців з різних міст України. 21 вересня 1990 року театр отримав статус театру-студії. 

У 1992 року на базі театру був заснований Міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев".

У 1993 році Львівська обласна рада надала театру статус державного. За короткий час театр здобув широку популярність і прихильність публіки та театральної критики. В 2010 році на знак визнання художніх досягнень Українське міністерство культури нагородили театр престижним статусом академічного.

У театральних пошуках "Воскресіння" поєднались традиції психологічного театру та пошуки сучасних театральних форм. Театр – це завжди експеримент на сцені і несподіванка для глядача, тому він має своїх прихильників у різних містах України та за кордоном. "Воскресіння" ставить такі вистави, які ніколи не йшли на українській сцені. Це правило стало традицією театру.

На сьогоднішній день театр "Воскресіння" - це один з найяскравіших колективів України, який грає 190 вистав на рік, з них 50-60 вистав – в різних країнах світу. Театр працює як на сцені, так і на вулиці. Вуличні вистави зачаровують своєю атмосферою, акторською грою та різноманітними ефектами.

Театр „Воскресіння” є членом міжнародного європейського мітингу (IETM) і асоціації міжнародних театральних фестивалів (IFEA). На його базі проходить навчання акторському мистецтву факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка.

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...