Best of Michel Legrand

Афіша - Концерти - Best of Michel Legrand

Афіша - Концерти - Best of Michel Legrand


Львівська обласна філармонія має честь прийняти турне Best of Michel Legrand за участю маестро Мишеля Леграна

Перший музичний досвід Мішель Легран (Michel Legrand) отримав у свого батька Раймонда Леграна - композитора, диригента та керівника одного з оркестрів вар'єте, і матері - Марсель Тер-Мікаєлян, піаністки, яка походила зі знатної вірменської родини. Маестро був знайомий з Едіт Піаф та Морісом Шевальє. У 1952 році він закінчує паризьку консерваторію і відправляється в турне по США. З кінця 50-х років Мішель починає писати музику до голлівудських фільмів, яка приносить йому світову славу. Як джазовий піаніст Мішель працює з творами Джанго Рейнхарда і Бікс Бейдербека. У 1958 році він записав альбом з Дональдом Бірдом, Джоном Колтртейном і Беном Вебстером. У 1978 році записав альбом "Le Jazz Grand", в 1991 - "Dingo", за що удостоївся премії "Греммі". Параллельно Мішель виступає як диригент і піаніст класичної музики.

У Країнах Радянського Союзу він в першу чергу відомий музикою до французького кінофільму "Шербурзькі парасольки" (1964, у головній ролі - Катрін Деньов). Мішель Легран шість разів номінований та три рази нагороджений премією "Оскар", три рази номінувався на премію "Сезар" і по одному разу нагороджений преміями BAFTA і "Золотий глобус". Має вісім номінацій на премію "Золотий глобус".

Маестро написав партитуру до балету "Ліліом" хореографа Джона Ноймайера (Гамбурзький балет), за яку в 2012 році був нагороджений призом "Бенуа танцю".

Крім того, Мішель дає концерти як піаніст і диригент оркестрів класичної музики. Також в різний час він працював з Френком Сінатрою, Шарлем Азнавуром, Майлсом Девісом, Едіт Піаф, Барбара Стрейзанд, Лайза Мінеллі, Тамарою Гвердцителі та іншими знаменитими виконавцями. Сьогодні, у віці 82 років Мішель Легран продовжує складати музику, він сповнений творчих планів та ідей, активно концертує. 

В Україні цього разу Мішель Легран виступить з світовими зірками джазу - ударник Francois Laizeau і контрабасист Pierre Boussaguet та у супроводі Академічного молодіжного симфонічного оркестру "INSO-Львів".

 

Приєднуйтесь до соцмереж Vgorode.ua - Telegram, Viber, Instagram, Facebook

Це чат - пиши та читай 👇
Ще в розділі Концерти
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах