У Львові відбудеться графіті- фестиваль: де і коли

фото з сайту lviv.tv

фото з сайту lviv.tv

Дозвілля та їжа
29 липня 2016 10:29

13-14 серпня у Львові відбудеться графіті-фестиваль "АЛЯРМ - Львів’16". Вже другий рік поспіль управління туризму спільно з командою "Kickit" організовує графіті-фестиваль "Алярм - Львів’16".

"Цьогоріч фестиваль відрізнятиметься від попередніх. Вперше ми вибиратимемо митців на конкурсній основі. Також для якісного результату ми заохочуватимемо учасників призами. Змінився і підхід до відбору, адже замість персональних запрошень, ми спонукаємо художників об’єднуватися в команди. Як і в попередні роки, відбудуться скетч-батл та лекційна частина", - зазначає головний організатор фестивалю у Львові Тарас Довгалюк. 

Вуличне мистецтво та графіті – це невід’ємний атрибут сучасного міста. Візуальні елементи вуличного мистецтва поширюються містами із величезною швидкістю та утворюють осередки, які постають знаними не лише для мешканців, а й для гостей міста.

"У сучасному світі вуличне мистецтво є самостійним туристичним продуктом.  В багатьох європейських містах існують мистецькі квартали, до яких здійснюють "арт-паломництво" митці та креативні поціновувачі з усього світу. Ми також працюємо над розробкою самостійних екскурсій по "стріт-арт" об’єктах, які вже існують у Львові. Львів, як найбільш європейське місто України, має великий потенціал для розвитку вуличного мистецтва", – зазначає начальник управління туризму ЛМР Галина Малець.

Усі охочі можуть прийти і поспостерігати за процесом створення графіті-полотна на вул. Винниця, яка є головною локацією фестивалю.

Підпірна стіна на вул. Винниця була обрана не випадково. Адже відповідно до маркетингових досліджень, левова частка туристів, яка приїжджає до Львова, прибуває до міста залізничним транспортом. І вся підпірна стіна чудово проглядається зі сторони залізниці. Тож тепер гості міста, прибуваючи чи відбуваючи зі Львова, матимуть можливість насолодитись спогляданням на сучасне графіті-мистецтво.

Фестиваль відбудеться у Львові вдруге, але загалом захід "АЛЯРМ" вже має шестирічну історію та відбувається в різних містах України, як Луцьк, Івано-Франківськ та Ужгород, і об’єднує найкращих художників графіті мистецтва задля створення креативних цікавих полотен.

Читайте ще новини Львова:

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

Якщо у Львові вперше: ТОП-10 головних пам'яток міста, які необхідно побачити

Весь Львів: гід туриста

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах