Сьогодні на Святі Сиру та Вина пригощатимуть сирником вагою 100 кілограмів

фото з сайту KAVA.lviv.ua

фото з сайту KAVA.lviv.ua

Дозвілля та їжа
22 жовтня 2016 14:23

Учора у Львівському палаці мистецтв стартувало VII Свято сиру і вина. Свято триватиме до 23 жовтня включно. 

22 жовтня, в рамках Свята сиру та вина,у Львові традиційно відзначатимуть День Сирника.  Цей солодкий десерт, як завжди, спечуть за традиційним рецептом.

Пекарі приготують сирник вагою 100 кілограмів і пригощатимуть ним усіх бажаючих сьогодні о 15:00.

Сьогодні на Святі Сиру та Вина пригощатимуть сирником вагою 100 кілограмів фото

Квиток на Свято коштує 30 гривень.

Цьогоріч у Ярмарку сирів та вин участь беруть понад 60 виробників сирів та вин, імпортерів та фермерів. На фестивалі також представлені регіональні органічні продукти.

"Цікавість до Свята Сиру і Вина зростає з кожним роком. Ми вважаємо, що це невипадково, адже свято дуже атмосферне і, якщо можна так сказати про свято, "дуже смачне". Свято стало справжнім місцем зустрічі друзів, сімей, львів'ян та гостей міста, найбільш атмосферною та найсмачнішою подією осені в країні", - розповів Андрій Сидор, директор Свята сиру і вина.

Сьогодні на Святі Сиру та Вина пригощатимуть сирником вагою 100 кілограмів фото 1

Традиційно Свято розпочалося із відкриття Великої давильні винограду. Організатори заходу запросили відомих львів’ян почавити тонну винограду ногами, щоб наступного року виготовити з нього фестивальне вино. Ця виноградна атракція перетворилася для львів’ян та гостей міста у гарну традицію, без якої вже не уявляєш Свята.

Сьогодні на Святі Сиру та Вина пригощатимуть сирником вагою 100 кілограмів фото 2

Цього року Свято проводиться усьоме і символічно, що учасників давильні теж було семеро. Цього року Велику давильню винограду відкривали: Вардкес Арзуманян, ресторатор, власник мереж ресторанів "Рестарон"; Юрій Гантковський, директор Львівського палацу мистецтв; Андрій Сидор, організатор Свята Сиру і Вина та директор компанії "ДікАрт"; Марк Зархін, ресторатор та громадський діяч; Олег Мацех, громадський діяч; Олександр Божик, скрипаль-віртуоз, композитор;Олександр Войтович, львівський художник.

Також цього року на Святі сиру і вина український дизайнер Сергій Ткачук представляє новий напрямок Winecorkart дизайну: авторські мозаїки із корків ручної роботи. Крім того, будуть представлена й нова колекція сумок, а також сукні із корків.

Сьогодні на Святі Сиру та Вина пригощатимуть сирником вагою 100 кілограмів фото 3

А ще на Святі сиру і вина можна помалювати вином та взяти участь у розіграші фестивальних сувенірів. Потрібно лише взяти винний корок, написати своє ім’я і номер телефону та вкинути його у фестивальну торбу у наметі з Winecorkart мистецтвом.Чим більше корків – тим більше шансів виграти. Розіграш відбудеться у неділю, 23 жовтня, на головній сцені фестивалю.

Сир, вино та Вуді Аллен: афіша подій на цих вихідних у Львові

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах