Змії, варани та отруйні павуки: львів'янин влаштував вдома небезпечний зоопарк

Новина - Дозвілля та їжа - Змії, варани та отруйні павуки: львів'янин влаштував вдома небезпечний зоопарк

Новина - Дозвілля та їжа - Змії, варани та отруйні павуки: львів'янин влаштував вдома небезпечний зоопарк

Дозвілля та їжа
23 сiчня 2017 14:40

Першу змію, Королівську молочну, Григорій придбав більше трьох років тому. Але цьому передувало тривале вивчення літератури, як доглядати за плазунами

Захоплюватися плазунами чоловік почав три роки тому. Доглядати за домашніми улюбленцями допомагає вся сім'я. Сусіди до вподобань чоловіка уже звикли, але плазунів таки остерігаються.

Сім'я Омелюхів живе у двокімнатній квартирі у "спальному" районі Львова. Про екзотичних домашніх улюбленців господар помешкання Григорій Омелюх розповідає скромно:

"Є десь 30 змій. Чотири види тараканів, два павучка, фредка, собака і кілька видів щуриків".

Першу змію, Королівську молочну, Григорій придбав більше трьох років тому. Але цьому передувало тривале вивчення літератури, як доглядати за плазунами. Згодом чоловік почав купувати й інші види змій – удава, пітона, американську свиноносу, отруйних павуків та інших. Зауважує:

"Кожна змія індивідуально має свій характер. Як до неї підійти тощо. Бо є змії, які в тераріумі охороняють свою територію, вони не впускають, то треба акуратно витягати. А на руках вони вже спокійні. Є, які навпаки".

Чоловік розповідає, що змії – створіння невибагливі. Харчуються раз на кілька днів. Головне – підтримувати потрібну температуру в тераріумі. Та надійно його зачиняти. Бо траплялися й курйози:

"Був саморобний тераріум і вона з нього втікла. Місяць, півтора. Питаюся товариша, він каже максимум два місяці полазить, бо не їсть. Потім через п'ять з половиною місяців я заходжу на кухню беру хліб, вона з-під хліба падає. Я вже думав здохла. Піднімаю – жива".

Серед плазунів є й улюбленці. Господарі навіть дали їм імена. Наприклад тигровий пітон – звати Ельза Григорівна. Розмір плазуна – майже три метри. Вага ж – понад 10 кілограмів.

У Григорія двоє синів. Старший уже переймає досвід батька. Сусіди ж до вподобань чоловіка ставляться з острахом, проте у гості таки заходять. Хоч плазуни коштують чимало, від кількасот гривень до кількох тисяч доларів, Григорій Омелюх планує й надалі збільшувати свою колекцію. 

Джерело: "5 канал". 

Дивись ще: 

Львів'янам на замітку: стоматологічні послуги в поліклініках стануть офіційно платними

Вперше в Україні: у Львові запустили міський Портал відкритих даних

Нові дороги, наземний перехід та велодоріжки: що зміниться в Шевченківському районі

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах