Вчимось економити: львівська школа-садочок використовує сонячну енергію

Новина - Комуналка - Вчимось економити: львівська школа-садочок використовує сонячну енергію

Новина - Комуналка - Вчимось економити: львівська школа-садочок використовує сонячну енергію

Комуналка
06 березня 2015 17:41

Львівська школа-садочок "Арніка" вже п’ятий рік поспіль використовує енергію сонця для підігріву води у басейні та харчоблоці. Про це пише ЕcoТown.


11 тисяч економії на місяць


У навчальному закладі підрахували, що економія енергії, яку отримує школа за рахунок сонячних колекторів з квітня по жовтень становить більше 7 тис. КВт/год. Якщо помножити цю кількість на січневий тариф на електроенергію – виходить більше 11 тис. грн економії на місяць.

Вчимось економити: львівська школа-садочок використовує сонячну енергію фото


Сонячні колектори окуплять себе приблизно за 10 років


Сонячну енергію школа почала використовувати ще з березня 2010 року, встановивши 20 колекторів, що призначені для нагріву води в басейні, та 8 високоефективних колекторів, що нагрівають воду для використання у харчоблоці. Тоді на встановлення необхідного обладнання місто витратило 721 тисячу гривень.

Якщо врахувати економію на підігріві води, сонячні колектори окуплять себе приблизно за 10 років. Враховуючи те, що зараз ціни на електроенергію значно зростають, щомісячна економія буде збільшуватися.


Колектори забезбечують харчоблок гарячою водою цілий рік


Варто зазначити, що у зимовий період економія від використання сонячних колекторів значно менша – усе залежить від того, наскільки похмурою є погода. Взимку воду у шкільному басейні доводиться додатково підігрівати. Проте сонця вистачає, щоби обігрівати воду в басейні з квітня по жовтень. А от потужні всесезонні сонячні колектори, що працюють для обігріву води у шкільній їдальні, забезпечують харчоблок достатньою кількістю гарячої води навіть узимку.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

У Львові з'явилась багатоповерхівка з сонячними батареями

 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах