Львів'янину на замітку: яких змін чекати у жовтневих квитанціях за газ

фото з сайту tsn.ua

фото з сайту tsn.ua

Комуналка
11 листопада 2015 17:44

У  ПАТ "Львівгаз" пояснили, яким чином нараховуватимуть плату за спожитий у жовтні газ. Платіжки прийдуть у старому форматі, тобто перших 200 "кубів" за пільговою ціною, решта – за повною.

Як відомо, 30 жовтня Кабмін прийняв  постанову, згідно з якою кожному помешканню виділяється не 200 м? газу на місяць за пільговою ціною протягом опалювального сезону, а 1200 м? на півроку.

Відтак, раніше обсяг газу, який не був повністю використаний за пільговою ціною в одному місяці, не переходив у наступний. А тепер споживачі отримали можливість "переносити" невикористані обсяги газу на наступні місяці.

"У зв’язку з тим, що  нововведення вступили в дію лише з 4 листопада, нарахування за природний газ, спожитий у жовтні було здійснено виходячи з пільгової ціни, яка діяла на норму до 200 м? на місяць. Якщо, наприклад, сім’я за жовтень використала 250 м? газу, то сума до сплати становитиме 1079,4 грн: 200 м? по 3,6 грн, а 50 м? по 7,188 грн", - пояснила ZAXID.NET фахівець із зв’язків з громадськістю "Львівгазу" Оксана Горак.

За її словами, з листопада пільгові "куби" розраховуватимуть за новою схемою. В опалювальний сезон ви платитимете за газ по 3,6 грн/м? аж поки не використаєте усі 1200  м?. Далі – по 7,188 грн/ м?.

Якщо новація про 1200 м? на півроку буде застосована й наступного опалювального сезону, то однозначно буде вигідна багатьом споживачам "Львівгазу". Зокрема, у жовтні цього року менше 200 м? газу спалило 88,7% споживачів, які використовують його комплексно, тобто і для опалення. Для порівняння, у жовтні 2014 року цей показник становив 89,4%.

Нагадаємо, що 1200 пільгових "кубів" газу передбачено лише для тих, хто користується газом для опалення. Для споживачів, які використовують газ для приготування їжі або приготування їжі та підігріву води, протягом року продовжує діяти єдина ціна газу – 7,188 грн/ м?.

Львів у новинах:

Львів'янину на замітку: які зміни з'явились в пільгах на газ

Львів'янину на замітку: в Україні скасовують трудові книжки 

"Нова мітла": хто керуватиме на Львівщині містами і селами 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах