Відеофакт: як у передмісті Львова проводять каналізацію

Новина - Комуналка - Відеофакт: як у передмісті Львова проводять каналізацію

Новина - Комуналка - Відеофакт: як у передмісті Львова проводять каналізацію

Комуналка
01 березня 2017 09:59

На вулиці Сагайдачного у Винниках уже збудовано 250 погонних метрів каналізаційного колектора із запланованих 940 п.м. На вулицях Джерельній, Франка, Береговій, де планують прокласти 1650 погонних метрів колектора, зараз споруджено 140 п.м. Завдяки будівництву цих мереж понад 2 тисячі житлових будинків міста Винники зможуть отримувати послуги з централізованого водовідведення. Сьогодні на місце виконання робіт відбувся робочий виїзд міського голови Львова.

 

 

Відеофакт: як у передмісті Львова проводять каналізацію фото

 

 

 

"Цього року ми виконуємо роботи по каналізуванню декількох вулиць у місті Винники. На вулиці Сагайдачного повністю виконуємо каналізування. Маємо на меті завершити цю роботу за два місяці. Також, паралельно ще працюємо на вулиці Береговій та Франка. Там об’єм роботи трохи більший, майже у 2 рази, тому там плануємо завершити роботу за 4 місяці і паралельно приступити до будівництва каналізаційно-насосних станцій на вулиці Дмитерка, яка буде перекачувати каналізаційні стоки.

Це дуже величезний об’єм робіт, які Винники по каналізуванню не знали багато років. Якщо будемо рухатися такими темпами, як працюємо зараз, то за декілька років зможемо закінчити і каналізування всього міста. Отож, каналізація буде готова за 2-4 місяці, а насосну станцію ми плануємо побудувати до кінця року", - розповів директор ЛМКП "Львівводоканал" Валентин Вольський.

Як розповів голова м. Винники Володимир Квурт, загальна Програма каналізування, яку Винники реалізовують спільно зі Львовом, становить більше 50 млн. грн.. Основні роботи ведуться за фінансування міста Львова. Але перші кроки, зокрема те, що стосувалося проектно-кошторисної документації, залучення експертів до вивчення питання, виконувалося за кошти міста Винники. Частину робіт оплачує ЛМКП "Львівводоканал".

"Це надзвичайно важливий для майбутнього міста Винник проект. Якщо будуть виконані всі кроки, які заплановані на цей рік, то в найближчій перспективі ми можемо каналізувати 100% все місто, починаючи від озера Богдана Хмельницького та закінчуючи "Забавою", тобто тими територіями, які ніколи в житті не знали, що таке каналізування, а всі викиди скидали в річку Маруньку.

Я щасливий, що ми встигли підготувати Програму каналізування Винник, проектно-кошторисну документацію, і сьогодні, завдяки співпраці з містом Львовом, у нас з’явився шанс зреалізувати все на практиці", - розповів Володимир Квурт.

Дивись ще: 

Добра новина: у Львові відремонтують Двірцеву площу

Дізнайся: куди продовжили маршрут швидкісного потяга "Чернівці–Львів"

Сакура, вино та повітряні кулі: ТОП фестивалів весни-2017 на Західній Україні

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах