Чому Польща відмовляється надавати українцям статус біженців

фото:ipress.ua

фото:ipress.ua

Суспільство
13 березня 2015 09:38

Польща відмовила 2500 українцям надати статус біженців.


Наплив претендентів на притулок в сусідній країні виріс в 50 разів


Більшість українців, які просили про статус біженців в Польщі через війну на сході і події в Криму, одержали відмову  і вимушені повертатися, інформують "Вести".

Жоден з 2,5 тисяч наших співвітчизників не зумів довести, що в Україні його очікує небезпека, йдеться в доповіді управління в справах іноземців МВС Польщі.

"Мають можливість обжитится в більш спокійних регіонах України – Києві, Західній Україні. Більше того, конфлікт на сході офіційно не визнано війною, тому українці не можуть претендувати на статус біженців, як скажімо, сірійці",- пояснили  в польському консульстві у Львові.


Дві тисячі українців попросили в Польщі статусу біженців


 Дипломати відзначають рекордний наплив претендентів на статус біженців з України – в минулому році документи подали  у 50 разів більше чоловік, ніж в 2013 році. Вони зізнаються, що така "навала" може привести до того, що українцям ще довго не відмінять візового режиму з ЄС (навпаки, як скаржаться багато людей, одержати "шенген" стає щораз важче).

"Якщо біженців буде й надалі так багато. Україна може одержати статус держави з міграційним ризиком, що лише нашкодить введенню безвізового режиму з ЄС",- попереджає  генконсул Польщі у Львові – Ярослав Дрозд. Крім Польщі українці просили про притулок в Німеччині, Італії, Франції і Швеції.

Всього в минулому році, за даними ООН, на статус біженця в ЄС подали заяви 11 тисяч наших земляків, майже половина з них – в кінці року, коли ситуація на сході загострилась. Поки що позитивної відповіді ніхто не одержав.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

МВФ дает Украине кредит: как это скажется на рядовых украинцах 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах