У Львові закордонний паспорт для дитини тепер можна оформити поза чергою

фото:lowcostavia.com.ua

фото:lowcostavia.com.ua

Суспільство
14 квiтня 2015 10:25

Днями в центральному офiсi Державної мiграцiйної служби у Львiвськiй областi вiдкрили спецiалiзований кабiнет, де закордоннi паспорти та проїзнi документи для дiтей до 16 рокiв виготовляють поза чергою.

Про це повідомляє lvivexpres.com.


 Як це працює 


...В обiдню пору бiля кабiнету №4,  управлiння мiграцiйної служби, що у Львовi, на вулицi Руданського, 3, черга з 16 людей, - пише журналіст  lvivexpres.com.- Кажу, що хочу оформити документи для своєї шестирiчної доньки. Її присутнiсть зi мною не обов'язкова. Адже, згiдно iз законом, батьки дiтей до 12 рокiв мають право самостiйно принести весь пакет документiв для оформлення паспорта.


Які документи потрібні


Йдеться про свiдоцтво про народження дитини, паспорт одного з батькiв, довiдку про реєстрацiю мiсця проживання, а також дозвiл вiд батькiв, що вони не заперечують проти виготовлення закордонних документiв. А ще - двi фотокартки, розмiром 3,5 на 4,5 сантиметра, iдентифiкацiйний код, квитанцiї про сплату послуг та вартостi бланка паспорта.

 Провiдний спецiалiст щопiвгодини виходить у коридор i запитує, чи є хтось iз дiтьми. Якщо таких осiб кiлька, то вiддають перевагу тим, у кого дiти молодшi.

Тим часом з кабiнету виходить мама iз шестирiчним сином -- щойно вони подали документи на оформлення закордонного паспорта. "Я прийшла сюди пiвгодини тому. Хотiла записати сина в чергу на отримання документа, -- каже Марта Гнатишин, львiв'янка. -- А виявилося, що можу це зробити без черги. Тож ми впоралися за кiлька хвилин".

Самi працiвники кажуть, що без проблем можуть обслуговувати до 30 дiток без черги впродовж дня.

Процедура оформлення документiв для дитини нiчим не вiдрiзняється вiд тiєї, що для дорослих.

Малечу фотографують, тим часом батьки здають всi належнi документи. "Загалом уся процедура триває близько 15 хвилин. Довше, якщо дiти вередують, -- каже Свiтлана Хитрова, речник Головного управлiння Державної мiграцiйної служби областi. -- Закордонний паспорт чи проїзний документ для дитини можна виготовити у всiх пiдроздiлах Держмiграцiйної служби. Та в центральному це робиться трохи швидше".


Вартість дитячого паспорта


До слова, державне мито в розмiрi 170 гривень (або ж 340 гривень у разi оперативного виготовлення) при оформленнi закордонного паспорта для дiтей не стягують. Тож вартiсть закордонного дитячого паспорта становитиме 348,15 гривнi в разi нетермiнового виготовлення за 20 робочих днiв. Такi паспорти роблять i впродовж 7 робочих днiв, але вже за 435,30 гривнi.

А от вартiсть виготовлення проїзного документа для дитини за 20 днiв становить 54,35 гривнi (плата за послуги -- 30,35, вартiсть бланка -- 24 гривнi), за сiм днiв -- 84,70 гривнi.

Ще новини Львова:

Поливаний понеділок у Львові: як це було [фото, відео] 

У львівських маршрутках від сьогодні подорожчав проїзд 

Де у Львові сьогодні не буде світла (адреси) 

У Львові лютує стихія: постраждало двоє людей (фото) 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах