Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 11 лютого

Новина - Огляди - Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 11 лютого

Новина - Огляди - Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 11 лютого

Огляди
11 лютого 2015 09:09

Добрий ранок, Львів! Кожен день у цьому розділі журналісти Vgorode розповідають вам цікаві ранкові новини та іншу важливу інформацію.

Курс валют: курс долара від НБУ - 24,84 грн, середній комерційний курс купівлі долара у банках - 23,00 грн, продажу - 25,18 грн., середній комерційний курс купівлі євро у банках - 25,76 грн, продажу - 28,70 грн.

Вартість бензину: середня ціна на бензин А-95 у Львові сьогодні - 18,24 грн за літр, А-92 - 17,92.

Погода: сьогодні у Львові буде хмарно, вдень до +1 тепла, вночі до -3 морозу. 

Ситуація на дорогах: затори у Львові - 5 балів, місцями ускладнення.



Порошенко призначив голів 7 райадміністрацій у Львівській області


Вчора, 10 лютого, Президент Петро Порошенко призначив голів 7 районних державних адміністрацій у Львівській області. Про це пишуть Українські Новини. Так новими керівниками районів стали: головою Жидачівської райадміністрації - Олександр Питула, головою Золочівської - Володимир Недзельський, головою Радехівської - Надія Шостак, головою Сколівської - Іван Свистун, головою Старосамбірської - Микола Цепенда,головою Стрийської - Любомир Стадник, головою Турківської - Олександр Лабецький. 


У Львівській області захворюваність на грип зросла на 25%


За минулий тиждень на Львівщині грипом та гострими вірусними інфекціями захворіли понад 13 тисяч людей. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА. Більше за всіх хворіють діти до 17 років, їх із загальної кількості захворівши близько 58%.  Відтак рівень захворювання на Львівщині зріс 25,7% від попереднього тижня. Тому будьте обережними, по можливості уникайте великих скупчень людей та проводьте вакцинацію.


Активісти пропонують вибрати місця для 10 нових пішохідних переходів у Львові


Перехід на пр. Чорновола. Фото: Дайте пройти! Facebook

Перехід на пр. Чорновола. Фото: Дайте пройти! Facebook

Львівські активісти колективно вибирають місця, де у цьому році хочуть встановити нові пішохідні переходи. Для цього вони влаштували опитування у соціальній мережі Facebook. Прийняти участь у ньому вони запрошують усіх мешканців Львова, як пішоходів так і водіїв. Нагадаємо, нещодавно зусиллями активістів було встановлено новий пішохідний перехід на проспекті Чорновола. Цього року вони планують допомогти вибрати місця для 10 нових переходів.


Молоді шахісти Львівщини - чемпіони України 2015 року


10 лютого 2015 року у Львові завершилися змагання за програмою чемпіонату України з класичних шахів серед юніорів та юніорок віком до 20 років. Участь у національному чемпіонаті взяли 53 юніори та 21 юніорка, які представляють шахові збірні команди 14 областей України, в т.ч. представники Луганщини, пише Galinfo. У змаганнях серед жінок віком до 20 років "золото" чемпіонату виборола представниця Львівської області Наталія Букса. Серед чоловіків юніорів перше місце зайняв також представник Львівщини Данило Сорока. 


Львівські волонтери готують ярмарок у Бельгії


Львівські волонтери з ініціативи "Допоможи фронту", які збирають кошти на дорогий далекомір для 80-ї окремої аеромобільної бригади зі Львова, просять майстринь та майстрів про допомогу. Про це пише Galnet з посиланням на допис у Facebook волонтера Любові Возняк. У ньому волонтери просять приносити вироби ручної роботи до пам’ятника Королеві Данилові на Галицькій площі в четвер, 12 лютого, з 17 до 19 години. Після того ці вироби будуть продані на ярмарку в Бельгії, а отримані гроші підуть на придбання далекоміру, який коштує 25 тисяч доларів.


Екологічна акція на захист первоцвітів стартує вже на цьому тижні


У Львові проведуть екологічну акцію "Первоцвіти просять захисту", з метою ефективного захисту рослин та недопущення порушень природоохоронного законодавства на території міста. Як розповіли у прес-службі ЛМР, триватиме акція з 14 лютого до 14 березня.

Перший етап акції відбудеться 14.02.2015 в центральній частині міста Львова, в рамках якого активісти громадських організацій будуть роздавати потенційним покупцям біля квіткових ринків міста агітаційні буклети та штучні первоцвіти, зроблені з паперу гуртківцями Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру. Всього планується роздати тисячу буклетів та штучних квітів.


Вчимо львівську разом


Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 11 лютого фото

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах