У Львові до Дня боротьби з меланомою можна буде безкоштовно обстежитись

Фото: infosmi.net

Фото: infosmi.net

Події
20 квiтня 2015 17:47

З нагоди Всеукраїнського Дня боротьби з меланомою (24 квітня) та для ранньої діагностики і профілактики онкологічної патології раку шкіри на Львівщині проходитиме чимало заходів щодо первинної та вторинної профілактики раку шкіри.

Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я ЛОДА, передає zik

Цього року фахівці Львівщини здійснять ряд заходів у рамках Всеукраїнського Дня меланоми протягом 15-30 квітня, зокрема, поінформують населення про необхідність ранньої діагностики родимок та безкоштовно проводитимуть скринінгове обстеження спеціальним сучасним обладнанням – дерматоскопом.

Всі охочі зможуть безкоштовно обстежитися у лікаря-дерматолога і отримати відповіді на свої запитання.

Проведення обстежень осіб з наявністю новоутворів шкіри буде проводитись 22–23 квітня на виставці ГалМЕД (Львівський палац мистецтв вул. Коперніка, 17) з 12.00 до 15.00, 24 квітня впродовж дня у всіх спеціалізованих дерматологічних закладах Львова та Львівської області.

На Львівщині до проекту залучені дерматологічні заклади Львова та Львівської області, а також працівники кафедр сімейної медицини, дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького.

Мета соціальної акції – привернути увагу людей до небезпеки тривалого перебування на сонці, а також проведення обстеження щодо раннього виявлення раку шкіри. Це має вирішальне значення для збільшення шансів перемогти хворобу.

Меланома – одне з найбільш небезпечних онкологічних захворювапнь. Кожного року у всьому світі лікарі діагностують близько 200 тис. нових випадків меланоми. Ця підступна хвороба стрімко поширюється і щорічно забирає до 37 тис. життів. Жертвами стають люди різного віку, але останнім часом – це переважно молодь 20-30 років.

Ще новини Львова:

Городян та гостей міста просять не годувати голубів на вулицях Львова 

Кого візьмуть: Аваков та Згуладзе приїхали набирати львів'ян до нової патрульної служби

Посеред весни Львів замело снігом (фото, відео) 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах