Артисти Львівської опери одержали 35 повісток

фото:hotelsukraine.travel

фото:hotelsukraine.travel

Події
18 травня 2015 10:07

В опері хвилюються, що через мобілізацію доведеться скоротити кількість вистав.

За 115 років своєї історії Львівський національний академічний театр опери і балету імені Соломії Крушельницької продовжував працювати навіть у роки війни.  Повістки прийшли більшій частині творчого складу театру. Серед тих, хто має піти на службу, є артисти оркестру, провідні солісти балету, є Заслужені артисти і навіть Народний артист України.

Про це йдеться у зверненні артистів театру, повідомляється у соціальних мережах.

“Для нас – артистів театру є дещо незрозумілим такий масовий (для нашого театру) забір високодосвідчених кадрів! Ми наголошуємо на тому, що для нашого театру така повальна мобілізація призведе до того що з афіші зникнуть певні найменування вистав,та може взагалі зірвати роботу театру! Є бажання пояснити чиновникам, які відповідальні за ці дії, що підготовка висококваліфікованих кадрів- оркестрантів,солістів опери та солістів балету займає від 12 до 16 років у навчальних закладах,а також багато років роботи в театрі! Наприклад, в балет театру повістки прийшли відразу чотирьом провідним танцюристам з семи (серед яких Народний артист України),а по всій Україні виконавців такого рівня зо два десятки!”, – йдеться у зверненні.

Артисти наголошують: “Зауважимо що в країні не введений військовий стан. Складається враження, що хтось з чиновників навмисне намагається знешкодити академічні мистецькі традиції України.
Цікаво скільки синів депутатів Верховної ради та чиновників призвали до ЗСУ? Чи наша влада може відправляти в АТО тільки артистів,та встановлювати смертельні для більшості населення тарифи на комунальні послуги?

Для відродження України потрібен мир!!! Ми дуже сподіваємось, що це звернення прочитають люди з головою! Артисти театру”.

З перших вуст

- Наші співробітники і раніше одержували повістки, але ж  не в такій кількості, - розповів "Комсомольській правді в Україні" генеральний директор Львівського національ ного академічного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької Тадей Едер. – 35 повісток – це дуже багато. І броні у нас немає. Зараз стукаємо  у всі двері, щоб хоч якось захистити наших артистів і сам театр.

 Офіційно

35 повісток – не вже велика кількість, як здається, - розповів kp.ua керівник прес-служби Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк. – Запевняю вас, з цих 35 чоловік придатними до служби буде не більше 3-5 чоловік. Як тільки співробітники театру подадуть нам свої відомості, то виявиться, наприклад, що половина не проходить військової служби через стан здоров’я, хтось є опікуном недієздатного родича, батьком трьох і більше неповнолітніх дітей і т.п. Та й правильно було б керівництву театру завчасно надати нам дані про своїх співробітників, а не чекати повісток. А що стосується броні, то вона надається всім підприємствам, але до моменту проведення мобілізації.

Львів у новинах:

Як їздитиме тролейбус №13 після продовження маршрута 

У чотирьох районах Львова та Винниках сьогодні не буде світла 

Львівська мийниця вікон "підірвала" Youtube 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах