В Карпатах гадюка заповзла до рота дитини: маля задихнулося

фото з сайту ualife.net

фото з сайту ualife.net

Події
27 липня 2015 17:02

Останнім часом у Карпатському регіоні активізувалися змії, які все частіше стали нападати на людей. В одному тільки Сколе за останній місяць можна нарахувати близько десятка випадків, коли потривожені гадюки нападали на місцевих жителів і туристів. Про це інформує  ualife.net.


На Сколівщині почастішали випадки з "участю" змій


Від агресивної рептилії на початку липня постраждала львів'янка, яка відпочивала в Сколівському районі, в той же день змія вкусила і молоду жительку села Волосянка. Кілька днів перед цим від "спілкування" з гадюкою зазнав шкоди і житель міста Сколе, який навіть потрапив до реанімації, - він побачив гада прямо у себе в дворі. Ще трьох хлопців покусали змії протягом доби, і вони теж потрапили до лікарні в стані середнього ступеня тяжкості.


Малюк задихнувся, коли змія заповзла йому в рот


Список нещасних випадків, коли зустрілися змія і людина, досить довгий, і в ньому особливо виділяється трагедія, яка сталася внаслідок недогляду і збігу обставин. Молоді батьки пішли купатися і залишили своє чотиримісячне немовля в колясці. Під час їх відсутності, змія заповзла в рот немовляті, і воно задихнулося. Найімовірніше, гадюку приманив запах грудного молока, яким годували малюка, і вона вирішила теж поласувати.


Зміни клімату на руку плазунам


Цей безглуздий і в той же час жахливий випадок зайвий раз свідчить про те, що зараз змії активні, як ніколи. Фахівці пояснюють це тим, що останнім часом в природі спостерігаються такі явища, як надмірна кількість опадів, яка чергується з аномальною спекою. Це формує тепле і вологе середовище, котре сприяє зростанню популяції гризунів і земноводних, які є особливими ласощами для плазунів. У зв'язку з цим логічно, що кількість змій теж зростає на n-ну кількість разів.


Коли укус змії неминучий


Ліс, головне місце перебування змій, став годувальником для карпатських жителів, в якому вони знаходять не тільки гриби і ягоди, але й натрапляють на гадюк. А якщо врахувати, що чимало людей хочуть сховатися від пекучого сонця в лісовій прохолоді, то ситуація очевидна - неприємного знайомства з гадами не уникнути. Найчастіше вони жалять людей в руки або в ноги, тому в такому випадку головне - не панікувати, а знерухомити  ділянку тіла потерпілого, на яку прийшовся укус, надати першу допомогу потерпілому і негайно відтранспортувати його до найближчої лікарні.

Львів у новинах:

На Львівщині запровадять єдину систему розрахунків за комунальні послуги 

Як Львів готується до відкриття пам’ятника Шептицькому: свіжі фото з площі св. Юра 

Сьогодні ввечері у Львові завершать усі роботи на площі св. Юра 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах