Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер

фото з сайту www.facebook.com/

фото з сайту www.facebook.com/

Події
18 вересня 2015 18:24

У військових частинах Львова та Одеси стартував експеримент з переведення військовослужбовців на меню в армійських їдальнях, яке розробляється за допомогою комп'ютерної програми. Про це повідомила  активіст Діана Петреня.

"Почалося подія, до якої ми готувалися більше ніж півроку. Кілотонни паперів, десятки безсонних ночей, постанови КМУ, накази міністра оборони, прокачані м'язи ніг (в нескінченних пробіжках по коридорах нескінченних міністерств) і, нарешті, ми почали наш експеримент щодо принципово нового підходу до продовольчого забезпечення ЗСУ ", - написала вона.

Тепер, за її словами, розроблений каталог продуктів не прив'язаний до застарілих норм харчування для солдатів, який складається з 248 позицій. Також в каталозі є 2 показники: за вартістю за добу і калорійністю. "Тобто - це спеціально розроблена комп'ютерна програма, в якій нарпрод формує меню (рецептура, технологічні карти приготування, калорійність і т.д.) і вибирає певну кількість калорій. Він зобов'язаний замовити перше-друге-салат-компот, і при цьому він повинен зробити замовлення на певну суму на одну людину ", - пояснила активіст. У той же час, дана програма не може "випустити" хоча б один із необхідних пунктів.

Тобто, зробити замовлення на 50 мішків капусти, щоб виконати норму на 3000 кКал, але, в той же час, не все потрапить на армійський стіл, не вийде, оскільки каталог не дасть сформувати заявку на привіз продуктів. Крім того, була розроблена "електронна стройова" - для постановки на облік харчування тепер буде достатньо просто провести своєю індивідуальною карткою по сканеру в їдальні.

Це дозволить щодня враховувати, скільки саме людей приходило в їдальню. Зараз вже встановлюється необхідне обладнання, внесення в програму даних і т.д. Підвіз продуктів постачальником здійснюється раз на тиждень, а швидкопсувних - раз на 1-3 дні. Кухарі та обслуговуючий персонал набрані з штату частин і цивільних, які будуть підпорядковуватися безпосередньо начпроду, що дасть можливість знайти винного за "переварені макарошки". "Так - це старт, так, попереду ще купа роботи, ще багато напевно буде дороблятися, ще є польове харчування і купа усіляких нюансів, але вчора, подивившись на хлопчаків, які не знали, за що хапатися, і не вірили, що можна вибирати на обід з 3 різних гарнірів, 2 супів, 4 видів м'ясного, салатів і нарізки, я зрозуміла - впораємося ", - зазначила активіст. 

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 1

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 2

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 3

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 4

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 5

Експеримент: у Львові і Одесі меню для військових почав складати комп'ютер фото 6

Львів у новинах:

У Львові збиратимуть речі для бійців АТО: що й куди приносити

Де припаркувати ровер: з'явилася оновлена карта велопарковок Львова 

На замітку водіям: Площу Святого Юра тепер можна об'їхати по Озаркевича (схема)

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах