У Львівській ОДА повідомили що їх "невірно зрозуміли" щодо ліквідації сільських маршрутів

фото: Роман Балук

фото: Роман Балук

Події
28 сiчня 2016 18:27

Концепція розвитку пасажирських перевезень у Львівській області не передбачатиме ліквідацію сільських маршрутів. Пряме сполучення сіл з обласним центром буде надалі.

Про це у коментарі IA ZIK повідомив в.о. директора департаменту розвитку інфраструктури та дорожнього господарства Львівської ОДА Роман Кокотайло. Посадовець зазначив, що журналіст одного із львівських інтернет-видань, яка поширила згадану інформацію, "неправильно передала його думку".

Як повідомив Р.Кокотайло, відповідно до рішення Львівської облради про розроблення Концепції розвитку пасажирських перевезень автомобільним транспортом загального користування у Львівській області на 2016-2020 роки, буде проводитись аналіз діючої транспортної мережі. При прийнятті рішень враховуватимуть думку громади села і району про конкретні маршрути. Однак, концепція не передбачатиме ліквідацію сільських маршрутів.

"Наприклад, у Пустомитівському районі є село Поршна. Відповідно з Поршни людям не доцільної хати в Пустомити, а з Пустомит їхати до Львова. Зрозуміло, що буде їхати прямий автобус з села до Львова.

У Турківському районі є село Сянки. Припустимо, є два маршрути Львів-Турка і Львів-Сянки. Тут буде обговорюватися питання з громадою. Моє бачення –потрібно зробити маршрут Львів-Турка-Сянки з зупинкою у Турці на АС. Автобус буде їхати до села. Просто зараз є дублювання маршрутів: обласний центр – районний центр та обласний центр – через районний центр у село. Простіше зробити з обласного центру у село один маршрут, ніж буде їх дублювання", – пояснив Кокотайло.

"Немає логіки у тому, щоб ліквідовувати пряме сполучення сіл з обласним центром. Навіщо людям, які проживають у селі, що ближче до Львова, ніж їх районний центр, їхати в райцентр, а потім звідти до Львова. Це нонсенс. Такого бути не може. Це є логістика і проста математика", – підкреслив він.

За його словами, до напрацювання концепції розвитку пасажирських перевезень будуть залучати науковців "Львівської політехніки", громадську раду при ЛОДА, громадські організації, депутатів профільної комісії з питань транспорту. До 1 травня проект концепції має бути поданий в обласну раду.

"Наше завдання – уникнути дублювання, щоб зменшити тиск перевізників між собою, щоб не було нечистої конкуренції – хтось більші ціни ставить, хтось менші, хтось їде швидше, ніж передбачено графіком", – додав посадовець.

Про ліквідацію прямого сполучення сіл зі Львовом він підкреслив: "Такого бути не може, тому що прийдуть люди з вилами і нас винесуть".

Кокотайло повідомив: якщо журналісти інтернет-видання не виправлять неправдиву інформацію, на сайті ЛОДА оприлюднять офіційне спростування.

Зазначимо, сьогодні на сайті видання Zaxid.Net з’явилася інформація "ЛОДА скасує прямі маршрутки з сіл до Львова".

Львів у новинах:

Прямі рейси сільських маршруток до Львова скасують

Львівські копи затримали п'яного таксиста та ще й без прав

Як правильно обрати омивач скла взимку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах