Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї

Новина - Події - Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї

Новина - Події - Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї

Події
25 квiтня 2016 18:09

Погодні катаклізми, які спостерігалися сьогодні у Львівській області, не зупинили проведення аграріями весняно-польових робіт.

Про це в коментарі AgroPortal.ua розповів фермер Олександр Безух. Його село Лаврів на Волині також потрапило в зону похолодання. Проте, фермер продовжив посів сої.

"Сьогоднішній сніг вже розтанув і залишив після себе необхідну вологу для посівів: і озимим, і яровим від цього тільки користь, - розповіла начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко. - Заморозки (їх прогнозують в ніч на 26 квітня) могли б створити проблеми для теплолюбних культур, тобто кукурудзи, але в регіоні її не саджали. А ось тим, хто рано посадив картоплю і овочі, варто турбуватися про пошкодження сходів".

Для плодових дерев заморозки не небезпечні, оскільки вони будуть на грунті, а не в повітрі.

До того ж, за словами Тетяни Адаменко в регіоні висока ймовірність хмарності, яка може закрити вихолоджування і звести заморозки нанівець.

Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї фотоАграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї фото 1Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї фото 2Аграрії розповіли, як снігопад на Львівщині позначиться на врожаї фото 3

Фото: https://www.facebook.com/to.ye.lviv/

Нагадаємо, на Львівщині снігопад розпочався у ніч з 24 на 25 квітня. Метеорологи повідомляють також про погану видимість на дорогах та густий туман, що будуть можливими в темну пору доби. Синоптики прогнозують, що через деякий час погода стабілізується, але впродовж двох-трьох днів Галичина зазнаватиме похолодання.

Львів у новинах: 

Аномальна весна: зранку Львівщину засипає снігом (фото, відео)

Інтернет "вибухнув" фотожабами на квітневий сніг у Львові (фото)

Трохи "перемоги": львівські патрульні підкорили соцмережі добрим вчинком

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах