Мешканці Грибович не пускатимуть на полігон машини зі сміттям,- сільський голова

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
02 червня 2016 17:58

Діяльність ЛКП "Збиранка" на території Грибовицької сільської ради припинено. Громада не впустить жодної машини із сміттям на територію полігону, повідомив сільський голова Грибович Ігор Питель у коментарі ІА ZIK.

Він розповів, що 31 травня була скликана позачергова сесія сільської ради.

Нагадаємо, Рятувальна операція на Грибовицькому сміттєзвалищі: хроніка подій (фото,відео)

"Є рішення Грибовицької сільської ради про те, що з 1 червня припинено діяльність ЛКП "Збиранка" на території сільради", – заявив Ігор Питель.

"Це означає, що ЛКП "Збиранка" не мало б приймати сміття, – уточнив він. – Зі слів громади, коли я був на сміттєзвалищі, люди машин пускати не будуть. Йдеться не лише про машини зі Львова, а й із Жовківського району".

Сільський голова також повідомив, що завтра у Жовкві будуть вирішувати питання щодо вивозу сміття: "І з Грибович сміття треба кудись дівати. Тому ми збиратимемося у Жовкві і будемо з місцевою владою спільно вирішувати, де можемо у районі обладнати полігон".

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і НС Ірина Маруняк заявила, що вивіз сміття зі Львова на Грибовицьке сміттєзвалище може бути відновлено.

Зазначимо, на вихідних на Грибовицькому сміттєзвалищі сталася пожежа сміття. Станом на ранок 30 травня пожежники повідомили про її повну ліквідацію.

Згодом з’явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Їх доля залишається невідомою. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу.

Вночі 31 травня депутат Львівської міськради Любомир Босаневич зазначив, що через загрозу нового зсуву призупинено роботи з пошуку трьох рятувальників, які перебувають під завалами сміття.

Станом на 7.00 31 травня до пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі залучено 475 людей та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Проведення пошуково-рятувальних робіт проводиться у безперервному режимі.

Згодом повідомили, що порятунок надзвичайників на Грибовицькому сміттєзвалищі обговорять у Львівській облраді. На даний час відомо про чотирьох зниклих осіб.

31 травня на сесії Львівської міськради секретар Анатолій Забарило повідомив, що на Грибовицькому сміттєзвалищі знайшли тіло одного рятувальника.

Згодом повідомили, що знайшли тіло другого рятувальника із трьох, які загинули під обвалом сміття 30 травня.

Увечері 31 травня ввечері на сміттєзвалищі в Грибовичах знайшли третю людину без ознак життя. 

Львів у новинах:

У Львові знайшли гроші для будівництва сміттєпереробного заводу

Діти загиблих рятувальників отримуватимуть щомісячну грошову допомогу від міста

Рятувальники відновили пошуки зниклого на сміттєзвалищі еколога

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах