У парках Львова завелися лисиці

Новина - Події - У парках Львова завелися лисиці

Новина - Події - У парках Львова завелися лисиці

Події
28 липня 2016 14:51

У парках "Погулянка", "Знесіння", в Шевченківському гаю, П’ятому парку на Левандівці, а також на дачних угіддях неподалік від перехрестя вулиць Мазепи та Замарстинівської у Львові завелись лисиці.

Про це ZAXID.NET повідомив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович. Дикі тварини облаштовують собі нори та виводять потомство. Йдеться про лисицю звичайну, яка поширена у Європі. Однак точної кількості лисиць у Львові екологи наразі не знають. 

"Ми отримали цю інформацію від мешканців, які все частіше бачать лисиць у міських парках. Також час від часу люди приносять в еколого-натуралістичний центр молодих лисенят", - розповів Ігор Антахович. Зараз у центрі живе троє малих лисенят. Захисники тварин кажуть, що вигодували і випустили за межами міста ще кількох малих лисів.

Еколог також радить мешканцям міста задля власної безпеки не підходити до лисиць.

"Львів'янам варто пам'ятати – 90% лисиць є переносниками сказу. Перше і головне правило: їх не варто чіпати і навіть наближатись до них. Самі лисиці не нападають і навіть, навпаки, ховаються від людей. Людям також не варто навмисно підгодовувати цих диких тварин", - додав Ігор Антахович.

Він пояснив, що поява лисиць у місті зумовлена загальним зростанням їх популяції. Оскільки за містом та в лісах їх стало більше, відповідно нові пари мігрують і часто приходять до міста. За словами директора центру, у місті їм простіше шукати їжу. Адже якщо у лісі доводиться полювати самотужки, то в місті багато смітників, де все готове, а ще люди часто залишають у парках недоїдки з пікніків.

"Наявність лисиць у парках – це абсолютно нормальна і навіть поширена ситуація для всіх європейських мегаполісів. Особливо велика популяція цих "рудих" є у Парижі. Наразі у Львові вони не становлять масової загрози", - додав еколог.

Проте, за словами Ігоря Антаховича, комунальні служби мають контролювати цю ситуацію та в разі їх масового розмноження вживати необхідних заходів безпеки.

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах