У Львові покажуть кращі документальні стрічки про Чорнобиль: де і коли

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Події
25 серпня 2016 18:23

У Львівському Палаці мистецтв відбудеться фестиваль документального кіно "86: Післямова". Він пройде з 25 до 28 серпня.

У ці дні львів’яни зможуть подивитись найкращі фільми третього міжнародного фестивалю кіно та урбаністики, який відбувається щороку у Славутичі.

У Львові покажуть чотири фестивальні фільми. Усі покази розпочинаються о 20:00.


Від станції до станції


25 серпня. США, 2015. Режисер: Даґ Ейткен

Фільм-переможець Sundance Film Festival (2015). Це революційна картина, яку складають 62 однохвилинні фільми – захопливий та еклектичний мікс із мистців, письменників, місць та поглядів. Влітку 2013 року поїзд у вигляді рухомої світлової скульптури, розроблений художником Даґом Айткеном, здійснив 24-денну подорож із Нью-Йорка до Сан-Франциско. Зробивши десять зупинок на своєму шляху, поїзд спровокував низку гепенінґів за участі гурту творчих учасників, щораз унікальних для для кожної зупинки.


Чорнобильські бабусі


 

26 серпня, США, 2015. Режисерки: Голлі Морріс, Енн Боґарт

Близько 100 жінок ні за що не полишать свої рідні домівки в радіоактивній чорнобильській зоні відчуження. У той час, як більшість їхніх сусідів уже давно виїхали, а чоловіки померли, ця вперта жіноча компанія все ще тримається, – ба більше – горя не знає, – живучи на отруйній землі. Чому вони не полишають села, які українська держава та науковці-радіологи визнали непридатними для життя? Як їм самотужки вдається зводити кінці з кінцями на цій покинутій території, яку охороняють військові та населяють дикі тварини. Як на них вплинула радіація за останні 29 років?


Я – Белфаст


 

27 серпня. Великобританія, 2015. Режисер: Марк Казінс


Girl Power


 

28 серпня. Чехія, 2016. Режисери: Сані, Ян Заїчек

Фільм Girl Power знайомить нас із 15-ма ґрафіті-художницями з 15-и міст: від Праги до Кейптауна, Сіднея, Біля, Мадрида, Берліна, Тулузи, Барселони і аж до Нью-Йорка. Переважно за ґрафіті беруться чоловіки і вони ж часто-густо транслюють думку, що цей різновид мистецтва, – особливо незаконна його складова, – не для дівчат. Втім, за останні роки дівчата стали значно вільніше почуватися в цій царині: існують шоу жіночого ґрафіті, часописи та вебсайти. Girl Power показує історії панянок, які завоювали успіх у чоловічому світі публічного розпису.

Джерело: zaxid.net

Читайте ще новини Львова:

Цікаве місто: ТОП подій літа у парках Львова

Якщо у Львові вперше: ТОП-10 головних пам'яток міста, які необхідно побачити

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах