Будь в курсі: на Львівщині почали приймати заяви на виготовлення пластикових паспортів

фото: Українська правда

фото: Українська правда

Події
09 листопада 2016 10:08

В Україні почали приймати заяви на виготовлення пластикових ІД-карток. У Львові у районних відділах міграційної служби черги хоч і невеликі, але вже є. Найбільше заяв саме на отримання першого паспорта. А от просто обміняти свій головний, але паперовий документ на новий можуть наразі не всі, інформує zaxid.net

Як перший паспорт ID-картки видають з чотирнадцяти років безкоштовно і за місцем реєстрації. Але зараз подаються і шістнадцятирічні заявники. Першу ID-картку видають на чотири роки. Фото роблять на місці. 

Якщо паспорт не перший, то власникові він коштуватиме 279 грн. Оплата, як і фото, теж на місці. От тільки приймають заяви не від усіх, аби уникнути ажіотажу.

"Громадяни мають право на ID-картку у 25, 45, 14 років. А також, якщо змінили прізвище, або втратили старий паспорт. Це не правда, що з собою треба буде носити половину документів, тому що все вноситься в чіп", – пояснила речниця державної міграційної служби на Львівщині Марта Комарницька. 

Інформацію із  чіпа у новому паспорті усі державні установи до кінця року мусять уміти зчитувати. А от відбиток пальця до ID-картки додавати не обов'язково. Закон дозволяє від цього відмовитись.

 

Дивись ще:

Для ID-паспортів затвердили нові внутрішні бланки 

Як оформити ID паспорт для дитини у Львові: перелік документів 

Де і як оформити ID-паспорт у Львові

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах