Національна кухня, музика та рекорд України: львів’ян кличуть на фестиваль "Куховарня Rado Fest"

Новина - Події - Національна кухня, музика та рекорд України: львів’ян кличуть на фестиваль "Куховарня Rado Fest"

Новина - Події - Національна кухня, музика та рекорд України: львів’ян кличуть на фестиваль "Куховарня Rado Fest"

Події
26 липня 2017 14:32

30 липня у Радехові на Львівщині відбудеться Перший Західноукраїнський фестиваль "Куховарня Rado Fest".

Про це розповіли організатори та партнери фестивалю під час прес-конференції сьогодні, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

На заході представлять традиції національної української кухні, українського фольклору, сучасної музики та креативного мислення.

Організатор фестивалю "Куховарня Rado Fest" Юлія Кулич розповіла, що родзинкою фестивалю є встановлення рекорду України – найбільший стіл, сервірований українськими стравами.

"Довжина цього столу буде 110 метрів. На нього ми готуємо автентичні українські страви. Більшість страв буде із Радехівщини. Готує громада усього району: велика кількість господинь накриватиме шматочок стола. Головною стравою будуть палюшки, які будемо презентувати у дуже великій кількості рецептів. Тобто гості зможуть не лише покуштувати страви, але й почерпнути нові знання, які пов’язані з історичною українською кухнею. Це буде дуже смачно та цікаво", – розповіла Юлія Кулич.

Вона додала, що фестивальна територія поділена на різні зони: там буде три зони для дітей, територія для наметів, місце, де встановлюватимуть рекорд, а також місце, де виробники з Львівщини презентуватимуть свою продукцію.

Учасник гурту "Старе місто", музичний координатор фестивалю Маркіян Назаркевич додав, що на території дійства буде три сцени. Перша сцена буде на початку – на ній працюватимуть ведучі свята, які інформуватимуть про заходи та локації. Друга сцена – батярська. Там виступатимуть вуличні музиканти, переважно зі Львова. Біля цієї сцени кожен охочий зможе влаштувати пікнік.

"Ввечері на так званій моцній сцені відбудеться концерт. Там виступатиме гурт "Старе місто", "Навігатор", а хедлайнером є гурт "Без обмежень". До вечора у нас буде величезний гала-концерт. Думаю, там буде дуже потужно", – сказав Маркіян Назаркевич.

Вхід на фестиваль для гостей є безкоштовним. Виробники, які хочуть презентувати свою продукцію, за деталями можуть звертатися у Департамент аргопромислового розвитку Львівської ОДА.

Дивись ще:

Реалії: як на Львівщині пробуксовує програма "Доступні ліки" 

Не впорався з течією: на Закарпатті в річці знайшли тіло школяра 

На всіх не вистачило: львівська юристка привласнювала хабарі, які мала передавати суддям

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах