Будьте обережні: на Львівщині зафіксовано спалах кору

фото з сайту Відомості.UA

фото з сайту Відомості.UA

Події
20 вересня 2017 16:26

Понад півсотні хворих на кір на Львівщині зареєстрували цього року. У цей же період 2016-го на цю недугу хворіло тільки четверо осіб, йдеться в сюжеті інформаційного проекту  телеканалу ZIK.

У регіоні також фіксують зростання захворюваності на кашлюк – як серед дітей, так і серед дорослих. Для цієї недуги характерні напади сухого кашлю, які можуть завершитися блювотою, зупинкою дихання чи навіть непритомністю. Тож епідеміологи закликають захистити і дітей, і себе та щепитися від кору і кашлюку.

"Львівська область забезпечена всіма необхідними вакцинами для проведення планових профілактичних щеплень, за винятком вакцини для профілактики поліомієліту. Ми забезпечені на 100% вакцинами для профілактики кашлюку, правця, дифтерії, кору та краснухи", – заспокоює позаштатна спеціалістка з вакцинопрофілактики Наталія Гончар.

Тим часом головний епідеміолог Львівщини попередила про новий штам грипу – AH1N1 "Мічиган". Уже незабаром вакцина від цього вірусу з'явиться в аптеках.

"Жодна людина з числа померлих в останні епідсезони не була вакцинованою. Вакциновані – не помирають. Теж саме можна сказати проти вакцинацію від інших інфекційних хвороб", – каже головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. 

Дивись ще:

До уваги водіїв: одна з львівських вулиць стане односторонньою 

Розклад богослужінь: завтра львів'яни відзначають Різдво Богородиці 

На південь: новий автобан удвічі скоротить подорож зі Львова до Одеси

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах