На площі Ринок встановили гігантську шахову дошку: зіграти може кожен (відео)

Новина - Спорт - На площі Ринок встановили гігантську шахову дошку: зіграти може кожен (відео)

Новина - Спорт - На площі Ринок встановили гігантську шахову дошку: зіграти може кожен (відео)

Спорт
04 березня 2016 17:00

Сьогодні, 4 березня, о 14:30 год біля входу у Ратушу відбулося урочисте встановлення великої шахової дошки із шахами.

Протягом трьох днів мешканці та гості міста зможуть приходити і грати великі вуличні шахи на центральній площі нашого міста. Щоденно шахова дошка стоятиме на площі з 10:00 до 18:0 год.

Сьогодні гру розпочали школярі, які відвідують гуртки шахів у місті Львові, які розпочали своє навчання з вересня. Сьогодні у них, власне, заняття, яке мало бути у школі, вони проводять його тут, на площі Ринок, на цій великій вуличній шаховій дошці", - зазначив Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Шахові фігури заввишки 0,5 м., а шахова дошка прощею приблизно 4*4 м.

"В рамках проведення матчу за звання чемпіонки світу у Львові між Марічкою Музичук та Хоу Іфань кожного дня пропонуємо мешканцям та гостям міста промоційні заходи, щоби шахи ставали популярними у нашому місті і кожен ними міг займатися.

Місто Львів абсолютно забрендоване місто під шаховий чемпіонат у Львові, який відбувається. Львів перетворився на світову столицю шахів, тому, власне, і на трамваях є шахові прапорці, і місто Львів офіційно змінило свій промоційний логотип на шаховий: Львів - відкритий для шахів.

Також зараз встановлений подіум, який впродовж вихідних буде на площі і на якому мешканці та гості міста можуть долучитися до гри у шахи.

Також, коли відбувалося офіційне відкриття Чемпіонату світу з шахів серед жінок, 1 березня театр "Воскресіння" демонстрував вуличну виставу, окрему вуличну постановку, вогняну.

В місті також тривають шахові кінопокази, які триватимуть до 13 березня у Львівському кіноцентрі.

А ще 10 березня відбудеться шаховий турнір серед незрячих у Першій Львівській Медіатеці, що на вул. Мулярській, 2а, о 13:00 год.

Заходи в місті є розділені у такий спосіб, щоби щодня, або кожні декілька днів відбувалися якісь різноманітні атракції, присвячені Чемпіонату світу з шахів серед жінок, який проходить у Львові з 1 по 18 березня", - розповіла Марта Іванишин, керівник відділу промоції ЛМР.

Шахова дошка простоїть до неділі включно, львів'яни та гості міста зможуть пограти у шахову вуличну гру з 10:00 до 18:00 год. біля входу в Ратушу.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах