Рясне-2 і Рясне-1 з’єднають велодоріжками з центром Львова

фото з сайту www.skyscrapercity.com

фото з сайту www.skyscrapercity.com

Транспорт та інфраструктура
27 жовтня 2015 13:57

 

У Львові триває будівництво північно-західної велосипедної магістралі, яка з’єднає мікрорайони Рясне-2 і Рясне-1 з центральним велосипедним кільцем. Зараз обидва мікрорайони вже з’єднані між собою велодоріжкою, а будівельні роботи тривають поблизу станції Клепарів.

За словами міського голови Андрія Садового, роботи з прокладання велодоріжки в Рясному вже на завершальному етапі. "Ще залишилось до кінця заасфальтувати певні ділянки, потім розмітка. Це 10 км велодоріжки – від Рясного-2 до вул О.Ковча. Вартість – 5,7 млн грн. Це важливо, бо наступний етап в рамках реконструкції вул. Шевченка і ми також там будемо робити велодоріжку", – зазначив Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міськради.

Згідно з проектом, велодоріжка проляже з Рясного-2 до кінцевої зупинки трамвая №7 на вул. Шевченка. Її довжина в два напрямки руху – 10 км. Подальше будівництво велодоріжки передбачається вже в рамках реконструкції вул. Шевченка.

Під час будівництва північно-західної велодоріжки застосовано різні її специфікації: в одних місцях – це виділена велодоріжка, в інших – велодоріжка, суміжна з тротуаром, а від шляхопроводу до Рясного-2 – спільна велопішохідна зона. В районі Кам’янки передбачаються велосмуги на дорозі.

Щодо важливості велодоріжки на вулиці Шевченка і в мікрорайоні "Рясне", то, як розповів радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід, вона буде частиною трансконтинентального європейського веломаршруту №4 від французького порту Роскофф до Києва.

"У Польщі вздовж автобану, який пролягає від Кракова до Жешува вже збудовано велодоріжку, і цей маршрут спрямовується на транскордонний перехід Корчова-Краковець. Саме звідти через Розточчя маршрут буде заходити в Україну. Відтак, Рясне – це перший мікрорайон, який прийме цю міжнародну велотрасу у Львові", – уточнив Олег Шмід.

Будівельні роботи на об’єкті розпочали 1 вересня, і станом на зараз їх виконано орієнтовно на 70%. Завершити обіцяють до 14 листопада.

Нагадаємо, зараз у місті – понад 50 км велодоріжок. Планується, що до кінця року ця цифра сягне 60-70 км. У планах, як додав міський голова, мати у Львові 268 км окремих якісно зроблених велодоріжок.

Львів у новинах:

У Львові почалось переселення візових центрів: нові адреси 

Трамвай на Сихів: що встигли зробити до виборів (відео) 

Нові електронні паспорти львів'яни будуть отримувати з 14 років: що це таке

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах