Новий власник перетворить львівську Фабрику повидла на культурний центр

Фото взято з сайту haidamac.org.ua

Фото взято з сайту haidamac.org.ua

Транспорт та інфраструктура
27 жовтня 2015 17:52

Театр, мистецькі майстерні, музика – таким бачить новий культурний центр у Львові на Фабриці повидла новий власник приміщення Гаральд Біндер.

Фабрика повидла – унікальна архітектурна споруда Львова, колишня фабрика спиртових напоїв, яка була збудована на початку ХХ ст. Знаходиться вона на вул. Б. Хмельницького, 124. В червні 2025 року її придбав австрійський історик, засновник "Центру міської історії Центрально-Східної Європи" у Львові Гаральд Біндер. Він планує перетворити її на культурний центр.

"Центр міської історії існує вже 10 років. Для мене це час для нового проекту, тому купив фабрику на Підзамче, так звана Фабрика повидла. Тут буде культурний комплекс – театр, мистецькі майстерні, музика. Я думаю, це добре для Підзамче, району, який асоціюється у львів’ян з індустріальним, але він має потенціал стати осередком культури", – розповів Гаральд Біндер.

Свого часу на Фабриці повидла відбувались Тиждень актуального мистецтва, Fashion Week, кінопокази в рамках "Фестивалю сусідів" тощо. А у вересні минулого року "Асоціація культурних індустрій" провела великий майстер-клас, на якому українські та білоруські урбаністи наробляли ідеї, що могли б оживити Фабрику повидла.

Джерело: zaxid.net

Львів у новинах:                                                                                                                                 

Пасажирський автобус "Львів-Івано-Франківськ" перекинувся разом із людьми (фото)

У Львові чоловік насмерть затоптав свого вітчима

Львівська цитадель - від катівні до ресторану 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах