Чому заміну даїшників на патрульну поліцію почали саме зі Львівщини

Новина - Транспорт та інфраструктура - Чому заміну даїшників на патрульну поліцію почали саме зі Львівщини

Новина - Транспорт та інфраструктура - Чому заміну даїшників на патрульну поліцію почали саме зі Львівщини

Транспорт та інфраструктура
25 сiчня 2016 17:54

Сьогодні, 25 січня, вперше в Україні на території Львівщині патрульні розпочали роботу на стаціонарних постах шести головних ділянках трас міжнародного та національного значення, передає Львівський портал.

DSC_1077

DSC_1121

Для презентації початку роботи патрульної поліції України на трьох стаціонарних постах та трасах у Львівській області приїхала голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе.

"Близько 500 кілометрів навколо Львова відтепер охоронятиме патрульна поліція. Патрульні зосереджені в трьох стаціонарних пунктах, які раніше використовували для свої роботи працівники ДАІ. Таким чином у Львівській області більше ДАІвців не буде. Проте вони зможуть пройти переатестацію та вступити до лав патрульної поліції", – сказала голова Нацполіції.

DSC_1063

Хатія Деканоідзе також розповіла, що ті, хто зараз працюватиме на трасах, пройшли спеціальні навчання, що стосуються саме специфіки роботи на дорозі. Патрульні відрізняються від працівників ДАІ тим, що вони будуть патрулювати не лише суто на дорозі, а й зможуть виїхати на виклик, якщо сталася якась бійка в придорожньому кафе чи пограбування на АЗС.

DSC_1093

Керівник Львівської патрульної поліції Антон Пузиревський поділився тим, як відбирали поліцейських для роботи саме на трасах.

"Для початку – це був добровільний відбір. Проте ми зважали на навики водіння, по навиках складання протоколів, на професійні якості людини. Всі поліцейські, що зараз заступили на цю нелегку службу, достойно проявили себе  у патрулюванні Львова", – заявив Антон Пузиревський.

DSC_1119

DSC_1102

Фото: http://portal.lviv.ua/

"Наша робота полягає у слідкуванні за порядком на дорозі, обслуговуванні ДТП, тощо. І для цього ми маємо всі необхідні прилади: службові планшети, відеоконтроль… Решта приладів буде з часом докуповуватись. Ми пройшли навчання і готові захищати українців", – сказав лейтенант поліції Максим Ференц.

За словами Хатії Деканоїдзе, реформу вирішили розпочати з Львівщини, бо саме тут даїшники найбільше грабували людей. Саме звідси отримували найбільше скарг від людей. 

"Чому саме Львівська область? Скажімо так: саме звідси ми отримували найбільше скарг від людей, щодо роботи працівників ДАІ, які грабували громадян, вимагали у них грошей, отримували хабарі. Тому, вирішено було, що найперше реформу необхідно проводити саме з Львівської області", - розповіла начальник Національної поліції.

Львів у новинах: 

Сьогодні нові патрульні замінять ДАЇвців на трасах Львівщини

У Львові поліцейський автомобіль потрапив у ДТП (фото)

На Львівщині поліція замінила ДАЇ: що важливо знати (інфографіка)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах