Поряд зі Львовом з’явиться велетенський ведмежий притулок

Фото взято з сайту prophotos-ru.livejournal.com

Фото взято з сайту prophotos-ru.livejournal.com

Транспорт та інфраструктура
17 лютого 2016 12:07

Львівська облдержадміністрація виділила ТОВ "Ведмежий притулок - Домажир" в довгострокове платне користування дві лісові ділянки площею 17,45 га. Про це йдеться у розпорядженні голови ЛОДА Олега Синютки.

Одна з ділянок розміщена на території Порічанської сільради Яворівського району, друга - Домажирівської сільради. Обидві передали у користування на 20 років для створення міжнародного центру – притулку для утримання бурих ведмедів.  До слова, на ділянках заборонено зводити капітальні будівлі.

Власником ТОВ "Ведмежий притулок – Домажир" є благодійний фонд "Чотири лапи інтернешнл", який заснували австрійці. Село Домажир розташоване всього за 15 км від Львова.

Організація "Чотири лапи інтернешнл" ("Vier Pfoten International") уже реалізувала 4 подібних проекти зі створення притулків для ведмедів. Наприклад, у Німеччині  "Ведмежий заповідник Мюріц" є домівкою для 19 бурих ведмедів. З часу заснування в 2006 році цей заповідник приваблює щоразу більше відвідувачів (у 2014 році - більше 70 тис. осіб).

Львів у новинах: 

У Львові вшанують Героїв Небесної Сотні (програма заходів)

На Львівщині прикордонник намагався згвалтувати 18-річну дівчину

Львів'янин із ДЦП, якого не пустили у спортклуб, розповів деталі інциденту

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах