У центрі Львова замінили старі ліфти на новенький хай-тек (відео)

Фото взято з сайту chel.mk.ru

Фото взято з сайту chel.mk.ru

Транспорт та інфраструктура
22 лютого 2016 17:48

У шестиповерхівці на вулиці Гнатюка, 3 у центрі Львова замінили небезпечні ліфтові кабіни. Старі вже двічі перевищили свій термін експлуатації. Цього року у Львові планують суттєво оновити ліфтове господарство. На це виділили, як ніколи, багато коштів – 22 млн грн.

"Ліфт був жахливий. Він стукав, гримав. Ну страшне діло. Я вам по правді скажу, я сідала в ліфт я молилася, що Боже довези, бо то таки страшно, четвертий поверх, в нас високі поверхи", – розповідає мешканка вул. Гнатюка, 3 пані Валентина.

"Їх не можна було використовувати. Вони прослужили 45 років при терміні 25 років. Взагалі за всіма вимогами нашими, вони заборонені до експлуатації", – говорить начальник управління житлового господарства міста Юрій Голець.

Ліфти у двох під'їздах обійшлися місту у 1,5 млн гривень. Комунальники зізнаються: це дуже дорого, бо кабіни замовляли не в Україні, як зазвичай, а в Болгарії.

"Це є нестандартні розміри шахти і плюс решітчаста шахта була. Тобто це не є стандартний 9-поверховий будинок, де є уніфіковані всі шахти. Але, скажімо так, цей ліфт буде дуже довго працювати. Це є європейський виробник", – розповів директор ЛКП "Львівсвітло" Олександр Лазуткін.

Це перші ліфти, які замінили у місті цього року.

"На сьогодні, наше комунальне підприємство "Львівсвітло" має в обслуговуванні більше половини всіх ліфтів у місті. І цього року ми вдвічі збільшили суму коштів на заміну нових ліфтів. Це є 22 мільйони гривень", – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Минулоріч у місті замінили 25 та відремонтували 17 ліфтів.

Джерело: zaxid.net. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах