На парковці в центрі Львова вперше встановлять електронне табло

фото з сайту lvov.kp.ua

фото з сайту lvov.kp.ua

Транспорт та інфраструктура
18 травня 2016 12:31

На закритій парковці на вул. Валовій у центрі Львова встановлять електронне табло, на якому відображатиметься інформація про кількість вільних паркомісць. Це табло буде першим на вуличних парковках у Львові.

Встановлення табло підтримали депутати профільної комісії Львівської міськради.

Однак, після встановлення табло, за словами директора ЛКП "Львівавтодор" Олега Берези, Валову доведеться закрити для транзиту. "Щоб поставити інформаційне табло, вулицю треба закрити для транзиту. Якщо немає жодного вільного місця, шлагбаум не відкриватиметься", – зазначив він. Береза також додав, що через Валову щодня проходить близько 3 тис. машин, з яких 2 тис. – транзитні.

У коментарі ZAXID.NET Олег Береза зазначив, що закриття для транзиту мають додатково погодити міська комісія з безпеки дорожнього руху та патрульна поліція. Однак навіть у разі закриття транзиту можливість заїзду залишать для людей, які живуть або працюють на цій вулиці.

За словами директора ЛКП "Львівавтодор", кількість вільних місць визначатиметься в автоматичному режимі, без участі працівників ЛКП. Для цього на вул. Валовій встановлять спеціальні датчики, які рахуватимуть кількість автомобілів, які заїхали на парковку.

Встановити табло "Львівавтодор" має протягом двох тижнів. Табло коштуватиме близько 25 тис. грн і встановлять його біля шлагбауму на в’їзді на Валову з Галицької площі. 

Додамо, що парковка на вул. Валовій розрахована на 72 автомобілі.

Нагадаємо, з 1 квітня вартість паркування на заритій стоянці на вул. Валовій зросла до 8 грн на годину, а на відкритих парковках в центрі Львова – до 6 грн на годину. Такі ціни "Львівавтодор" встановив після того, як Львівська міськрада погодила експериментальну зміну тарифів на три місяці. У липні депутати мають вирішити, чи залишити нові тарифи, чи встановити інші.

Львів у новинах:

Укрзалізниця призначила додатковий поїзд із Києва на Західну Україну: коли саме

У Львові маршрутка врізалася в трамвай (фото)

Зі Львова відкривають нові авіарейси до Києва та Ужгорода

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах